Olandezul plonjor: U-Boat Worx

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 08-10-2017

în: Nautic

Submarinele „de buzunar” U-Boat Worx sunt fără egal în fiecare aspect al explorării subacvatice. De la începuturile companiei, U-Boat Worx a definit standardele pentru a crea submersibile excepționale. Fiecare submarin este realizat manual și supravegheat de experți interni care au rolul de a se asigura că fiecare detaliu este perfect.

A fost visul fondatorului U-Boat Worx de a crea submersibile care oferă cea mai bună experiență de scufundări, un vis care s-a împlinit și continuă să ofere excelență.

Scufundarea într-un submarin este asemănătoare cu intrarea într-o altă lume. Când treceți prin procesul de selectare a celei mai bune ambarcațiuni posibile pentru această „călătorie spațială”, caracteristicile relevante de care trebuie să țineți cont nu sunt deloc aceleași cu cele prezente în procesul de selecție a iahturilor, aeronavelor sau oricărui alt vehicul autopropulsat.

U-Boat Worx a lansat trei modele noi de submarine de lux: Cruise Sub 5, Cruise Sub 7 și Cruise Sub 9. Versiunile 5 și 7 sunt capabile să se scufunde la 1.140 de metri, fapt ce le transformă în cele mai performante submersibile turistice produse vreodată. În funcție de model, submarinele pot transporta cinci, șapte sau nouă persoane la fiecare scufundare.

După primele succese ale submersibilelor operate de navele de croazieră de lux, cum ar fi The Taipan de la Star Cruises și Crystal Esprit de la Crystal Cruises, producătorul din Olanda se confruntă cu o creștere a cererii din partea industriei.

„Operațiunile noastre pe nave de croazieră au inspirat dezvoltarea seriei Cruise Sub”, spune Bert Houtman, fondator și președinte al U-Boat Worx. „Indiferent dacă operatorul se concentrează pe explorarea exclusivă a apelor subterane în destinații îndepărtate sau pe numeroase excursii submarine la recifele de corali, Cruise Subs sunt optimizate pentru a maximiza experiența oaspeților”, a adăugat acesta.

Submersibilele turistice tradiționale au ferestre mici, iar scaunele pentru pasageri sunt asemănătoare celor dintr-un autobuz. Noua serie Cruise Sub este bazată pe submersibilele U-Boat Worx care sunt folosite pe iahturile private exclusive și de către institutele de cercetare. Toți oaspeții se vor bucura de aceeași experiență panoramică, grație a două mari sfere acrilice, care le oferă tuturor o perspectivă fabuloasă.

Interiorul se poate roti înăuntrul sferei, garantându-le pasagerilor cea mai bună priveliște în timp ce se scufundă, indiferent de direcția în care se deplasează submarinul.

Noile modele de submersibile sunt proiectate conform standardelor internaționale și pot fi operate non-stop timp de până la 12 ore. Acestea sunt alimentate de la baterie și, prin urmare, nu au niciun impact asupra mediului marin. Astfel, scufundarea într-un submarin U-Boat Worx este o activitate cu adevărat ecologică.