Giorgio Armani investește într-un constructor italian de superyachturi

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 21-05-2021

în: Nautic

Italian Sea Group a declarat că a obținut sprijin financiar de la Giorgio Armani și firma farmaceutică belgiană Marc Coucke, în timp ce se pregătește să își listeze acțiunile într-o ofertă publică inițială la bursa din Milano.

Într-o declarație a companiei a fost menționat faptul că Giorgio Armani și compania de investiții familiale Coucke, Alychlo NV, vor investi separat în IPO. În timp ce cifrele specifice nu au fost dezvăluite, suma combinată va fi egală cu o cotă de 15% din grup după IPO.

Grupul Italian Sea fabrică Admiral, Tecnomar pentru mărcile Lamborghini 63 și deține și facilitatea NCA Refit. Superiahturile sale personalizate recente includ Geco de 181-foot și Life Saga de 213-foot, ambele de la Admiral Yachts. Marca respectivă a construit 183 de iahturi de când a început în 1966. Marca sa Tecnomar este cunoscută pentru iahturi rapide, sportive, având construite 289 de nave de până la 165-foot de 36 de ani de istorie. Cele mai recente lansări ale lui Tecnomar includ Vesuv, un Evo 55 personalizat de 55-foot și Evo La Vie de 120 -foot. Ambele se disting prin forme futuriste și viteze maxime impresionante.

Investițiile combinate ale Grupului Armani și ale firmei farmaceutice belgiene Marc Coucke vor egala o participație de 15% la șantierul naval italian, care construiește iahturi personalizate precum Geco.

foto via @robbreport.com

Grupul Italian Sea va oferi noi acțiuni în valoare de aproximativ 61,03 milioane de dolari (50 de milioane de euro) în IPO, iar compania sa holding, GC Holding SpA, va vinde și acțiuni existente. Controlat de CEO și fondator Giovanni Costantino, GC Holding va rămâne acționar majoritar al grupului Italian Sea Group, potrivit declarației.

Compania intenționează să utilizeze capitalul din IPO pentru a construi superiahturi de până la 100 de metri în instalațiile sale de producție de 1,7 milioane de metri pătrați. De asemenea, are un doc uscat de 650 –foot atât pentru reparații, cât și pentru construcții noi.

Grupul a declarat că intenționează să achiziționeze alte șantiere navale europene ca parte a extinderii sale. De asemenea, își va extinde parteneriatele cu alte mărci de lux. Grupul Italian Sea și-a anunțat și interesul pentru achiziționarea mărcii Perini Navi.

Sursa: Giorgio Armani Is Investing in an Italian Superyacht Builder