Acest yacht personalizat este proiectat pentru a parcurge distanțe mari la viteze impresionante

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 07-04-2021

în: NauticNews

Nauta Design

Nauta Design tocmai a dezvăluit un sloop personalizat care ar putea fi un concurent serios. Yachtul cu vele, supranumit R / P-Nauta 151, a fost proiectat pentru a parcurge distanțe mari la viteze impresionante, menținând în același timp navigatorii în lux.

151-footer, comandat de un client pe care firma milaneză îl clasează printre cei mai pretențioși, este în prezent în construcție la Royal Huisman. Constructorul olandez este renumit pentru iahturile sale mari, personalizate, iar această ultimă comandă nu face excepție.

Clientul exigent, care a proiectat anterior un yacht 111-foot cu Nauta, a solicitat ca noul yacht să fie suficient de confortabil pentru croazieră pe distanțe lungi, dar suficient de rapid pentru a concura în curse. Pentru a realiza acest lucru, nava va fi construită din aluminiu ușor și compozit carbon. De asemenea, va fi echipat cu o platformă puternică Panamax din carbon de la Rondal.

Nauta Design
foto via @robbreport.com

„Combinarea confortului și siguranței pentru a explora lumea cu un yacht extrem de ușor, care era competitiv în regatele de superyachturi, nu a fost o sarcină ușoară”, a declarat Mario Pedol, cofondator Nauta, într-un comunicat. „Proprietarul își dorea un yacht solid, autonom și sigur, care să fie, de asemenea, eficient și modern, cu un plan de navigație puternic.” Reichel / Pugh a condus arhitectura navală și a dezvoltat o carenă de înaltă performanță cu ajutorul specialiștilor din America’s Cup CFD Caponnetto Hueber și Giorgio Provinciali. Echipa a folosit un program de predicție a vitezei (VPP) pentru a culege specificațiile de performanță estimate ale yachtului.  La fel ca predecesorul său de 111-foot, exteriorul se caracterizează printr-o cabină discretă care se îmbină perfect cu profilul auster. La bord, există numeroase zone de relaxare în aer liber, inclusiv un club de plajă, precum și o cabină de oaspeți umbrită, cu o masă de dimensiuni mari și canapele.

foto via @robbreport.com

Sub punte, yachtul are o zonă spațioasă de luat masa, un lounge și o bucătărie. Pot dormi până la opt navigatori într-o cabină principală în față și trei cabine de oaspeți, împreună cu echipajul necesar.  În ciuda restricțiilor Covid-19, Royal Huisman spune că lucrările merg conform planului, iar livrarea este programată pentru 2022. „Echipa completă a proiectului, proiectanții, arhitecții, inginerii noștri sunt la timp – lucrează în mare parte de la distanță de acasă – astfel încât dezvoltarea proiectării și a sistemelor continuă în timp ce meșterii noștri interni au început cu producția”, a declarat CEO-ul Royal Huisman, Jan A adăugat Timmerman.  

foto via @robbreport.com

Sursa: This Bespoke 151-Foot Sailing Yacht Brings Regatta-Ready Speed to Your Next Ocean Adventure