Noutățile toamnei în arome unice

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 29-10-2018

în: Beauty

Dacă sunteți în căutarea unei semnături personale, care să se rupă de „banal”, Beautik Haute Parfumerie vă așteaptă să descoperiți compoziții sofisticate de nișă, create de parfumieri în vogă! În continuare, vă prezentăm noutățile acestei toamne, de la Beautik.

Amouroud – Lunar Vetiver

Parfumurile Amouroud sunt creații realizate pe baza unei moșteniri vizionare. Ele reprezintă evoluția pasiunii și expertizei de peste 45 de ani a acestei case de parfumuri. Radiante și visătoare, provocatoare și întunecate, creațiile Amouroud reprezintă o colecție de amintiri olfactive, povești reale sau imaginare.

Lunar Vetiver este o aromă inspirată de seducția căderii nopții. Parfumierul Jerome Di Marino a vrut să surprindă strălucirea eterică ce vine la fel ca atunci când soarele împarte cerul cu luna, în ceea ce el numește un „vis olfactiv”. Folosind specii couture unice de patchouli recoltate de pe insula indoneziană Java, Jerome a început să „compună” note irizate de bergamotă, pimento și piper roz, pentru a crea „strălucirea” caldă ce radiază în soarele care se „aprinde”. O atingere catifelată de salvie aromatică, cactuși înfloriți în noapte și note de vanilie neagră evocă minunatul amurg pe care Jerome a vrut să-l transmită. Fructele exotice de tutun și semințele de tonka continuă să „sporească” senzațiile concepute pentru Lunar Vetiver.

Zarko Perfume – Oud Couture

Zarko Ahlmann Pavlov și-a dorit dintotdeauna să creeze un parfum care să încapsuleze un singur climat, stil de viață și estetică, aparținând patriei sale natale, Scandinavia. Așadar, în anul 2008 s-a decis să își urmeze visul, începând studiile în arta de a crea arome. În prezent, parfumierul realizează produse de parfumerie clasică franceză, cu știință moleculară strictă de origine nordică.

Compoziția Oud Couture vă invită într-o „scufundare” în arome deosebite specifice Zarko Perfume, unde veți fi transportați într-o lume de visuri parfumate. Oud Couture, cu note lemnoase și exotice, este o combinație inteligentă între tehnologia moleculară de top și arta tradițională a parfumului. Această combinație puternică, ce încorporează tradiția cu modernitatea, emană note de top de flori de portocal, mandarine portocalii și bergamotă, în timp ce notele de mijloc vin cu atingeri de piper negru, cardamom și vanilie. Notele de bază cuprind lemn de santal, oud, lemn de trandafir, vetiver și lemn de palisandru.

Perris – Cedro Di Diamante

Grupul Perris a fost fondat în 1981, la Milano, de către Michele Perris. Compania este deținută de familia Perris și operează în peste 50 de țări ale lumii. Perris a investit constant în cercetare și îmbunătățirea creațiilor de parfumerie, seducând purtătorii prin rafinament și compoziții unice.

Cedro Di Diamante reprezintă o varietate de citrice, denumită după orașul Diamante, situat în provincia Cosenza, Calabria, pe coasta de sud-vest a Italiei. Fructele cu „diamante” de citron sunt cele mai celebre citrice din Calabria, despre care au scris poeți binecunoscuți, cum ar fi Byron și D’Annunzio. Cedro Di Diamante are o calitate unică de a interpreta o „citrică neacidă”, proaspătă și dulce, folosită adesea în scopuri culinare. Esența citricelor prețioase este infuzată cu un amestec de note florale și condimente, „rotunjindu-se” în final cu atingeri de iris și mosc, pentru a prezenta „straturi” de aromă efervescentă. Prospețimea aromei va rămâne și va încânta pe oricine din jurul vostru cu o notă de „strălucire”.

Maison Francis Kurkdjian – Aqua Vitae Forte

Parisul este inspirația parfumierului Francis Kurkdjian: monumente maiestuoase luminate, acoperișuri gri ce dau o notă de magie și turle aurii care parcă ating cerul. Nuanțele de gri și auriu și fațetele întunecate ale zincului sunt elementele definitorii ce se regăsesc în designul sticlelor sale.

Compoziția Aqua Vitae Forte trezește amintiri și o emoție intensă din „întâlnirea” dintre apă și soare. Notele de vârf radiază o senzație de prospețime. Atingeri de mandarină din Sicilia, bergamotă și lămâie de Calabria sunt elegant îmbinate cu un trio de condimente: scorțișoară din Ceylon, cardamom din Guatemala și piper roz. O notă florală luminoasă plutește indulgent pe tot parcursul acestui vis parfumat, îmbinându-se subtil cu o impresie delicată de absolut de portocală. În cele din urmă, în adâncurile fanteziei, lemnul de santal indian se împletește armonios cu aromele de vetiver din Haiti. O notă impetuoasă care mângâie acordurile florale. Aqua Vitae Forte reface legătura invizibilă dintre prospețimea nopților viitoare și căldura zilelor trecute.

Heeley – Note de Yuzu

Un designer influențat de natură, James Heeley este fascinat de „lumea” aromelor. În Franța, prin meseria sa de designer, tânărul englez a descoperit modul în care parfumurile sunt „proiectate” și făcute.

O combinație irezistibilă, eclectică, Note de Yuzu conține energia și ardoarea yuzu-ului japonez, suprapuse notelor acvatice, marine. Prospețimea sa instantanee și fructată se va îmblânzi, pentru a lăsa să fie descoperită o sare senzuală pe piele, care amintește de o baie tradițională japoneză yuzu. Creat pentru Maison Kitsuné, în colaborare cu Masaya Kuroki și Gildas Loaëc, acest parfum este un amestec multicultural de note englezești, franțuzești și japoneze. Heeley și-a transpus viziunea proprie în care Parisul întâlnește Tokyo, într-o baie radiantă yuzu.

Juliette Has A Gun – Moscow Mule

Romano Ricci, creatorul acestui brand, este strănepotul marii creatoare haute couture Nina Ricci, moștenire care i-a deschis porțile în lumea designului și a parfumurilor.

Moscow Mule este un parfum inspirat de faimosul cocktail omonim, cu „aromă” de vodcă, ghimbir și suc de lămâie, garnisit cu atingeri de mentă, tei și gheață zdrobită, servit într-o cană de cupru. Povestea care înconjoară originea cocktail-ului spune că ar fi apărut pentru prima oară în Statele Unite, în 1940, pentru a „promova” atât berea de ghimbir, cât și vodca, „renăscând” mai târziu, în 2007, cu aproape aceeași legendă. Creatorul parfumului, Romano Ricci, a alăturat două elemente-cheie pentru a obține o compoziție elegantă și, totodată, misterioasă: cupru și ghimbir.

 

Text: Ozana Mazilu