DEKTON – alegerea de top când vine vorba de blaturile de bucătărie

Scris de Luxury
Publicat la data de: 04-06-2021

în: Art & Design

Când vine vorba despre materialele folosite pentru bucătăriile premium, pe lângă fețele de ușă, blatul este o alegere extrem de importantă – este, poate, componenta cu cel mai mare potențial de uzură din bucătărie, fiind locul care servește atât ca suprafață de lucru, cât și ca suprafață de servit masa, în unele cazuri. Pe www.kuxa.ro/testimoniale, poți filtra realizările și în funcție de blatul folosit. Așa vei descoperi proiectele de bucătărie cu DEKTON, blatul din porțelan, recomandarea noastră ca cel mai bun și rezistent material pentru blaturile de bucătărie. 

DEKTON
Vezi mai multe proiecte realizate de KUXA studio cu DEKTON

DEKTON-ul are o serie de proprietăți care îl fac unic în amenajări interioare, dar, datorită rezistenței sale la razele solare, este o soluție recomandată și pentru suprafețe exterioare. Această nouă suprafață ultracompactă este cel mai rezistent material la zgârieturi de pe piață în acest moment, creat prin combinația inovatoare a mai mult de 20 de minerale, utilizate în producția de plăci de porțelan, sticlă și suprafețe de cuarț.

Pentru prelucrarea DEKTON-ului se folosește tehnologia exclusivă PST, un proces tehnologic ce sintetizează particulele minerale astfel încât să se omogenizeze și să-și schimbe structura internă, accelerând modificările metamorfice pe care le-ar suferi piatra naturală de la expunerea la presiune și temperaturi ridicate în mii de ani. Procesul utilizează până la 16 tehnici decorative diferite care permit ca modelele designului să fie tridimensionale, având o gamă nesfârșită de posibilități estetice.

Blatul din porțelan prezintă o porozitate practic nulă, iar lipsa micro-defectelor și a rășinii în compoziție îl clasează în topul celor mai igienice blaturi de bucătărie. Datorită porozității extrem de scăzute, DEKTON-ul nu se pătează. Dacă și alte materiale opun rezistență la pete, blatul din porțelan este complet rezistent la pete, chiar și la cele mai încăpățânate și frecvent regăsite în bucătărie – vin, cafea, urme de marker sau rugină. Orice pată poate fi îndepărtată prin ștergere.

Tot datorită porozității sale scăzute și lipsei rășinilor din compoziție, DEKTON-ul este rezistent chimic. Stropii substanțelor chimice de curățare frecvent folosite în bucătărie (clor, degresanți, soluții pentru scurgere etc.) nu vor afecta suprafața blatului. Din acest motiv, este un blat foarte ușor de curățat, indiferent de substanțele folosite – suprafața trebuie ștearsă cu o lavetă.

Un element care se observă în timp în cazul blaturilor de bucătărie este longevitatea culorii. Extrem de rezistent la radiații ultraviolete, culoarea unui blat din porțelan nu va dispărea și nu se va degrada în timp. Datorită rezistenței ridicate la foc și căldură, vasele fierbinți pot fi așezate direct pe suprafața blatului fără a-ți face griji vizavi de deteriorare, un avantaj de luat în calcul pentru blatul de bucătărie.

De ce să alegi DEKTON-ul pentru bucătăria ta? Nu se pătează cu nicio substanță din bucătărie, nu necesită întreținere și nu se deteriorează – va arăta la fel și peste 20 de ani. În plus, oferă posibilități aproape nelimitate în ceea ce privește designul, cu zeci de culori disponibile. Cel mai ușor blat, nu va încărca mobila și este foarte flexibil în ceea ce privește dimensiunile (placa maximă: 320 x 144 de centimetri), grosimea (între 8 și 30 de milimetri), fiind, totodată, o variantă perfectă și pentru placarea de perete. De menționat este și faptul că blatul din porțelan permite montajul chiuvetei în trei moduri: pe blat, sub blat și la nivelul blatului (flush).

Programează-ți vizita în showroom-ul KUXA pentru a vedea și celelalte finisaje disponibile.
www.kuxa.ro

Energy Expo 10-13 octombrie