PhD Gjorgji Nedelkoski: „Nicio durere nu trebuie neglijată, fiind necesare investigații de specialitate”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 09-07-2024

în: Beauty

PhD Gjorgji Nedelkoski

Clinica Kineto Medical Health, una dintre cele mai performante clinici medicale dedicate sportivilor amatori și de performanță și oamenilor care suferă de afecțiuni osteoarticulare, beneficiază de o echipă de profesioniști cu experiență și rezultate semnificative în prevenirea, diagnosticarea corectă și aplicarea tratamentelor adecvate nevoilor pacienților, antrenată permanent de către PhD Gjorgji Nedelkoski, fiziokinetoterapeut și doctor în științe medicale. Cu o experiență de peste 15 ani, licențiat în recuperare medicală sportivă și specializat în numeroase tehnici de recuperare – dynamic taping, manual therapy, kinesio tape, IASTM –, Djoko, cum îi spune toată lumea, a studiat la U.N.E.F.S. – Facultatea de Kinetoterapie, promoția 2004-2008, și a terminat masterul tot în kinetoterapie, promoția 2008-2010. Între 2010-2013 și-a luat doctoratul în traumatologie sportivă (LIA). Despre beneficiile oferite de Kineto Medical Health și despre recuperarea medicală în 2024, PhD Gjorgji Nedelkoski…

Care este povestea Kineto Medical Health, de unde și de ce s-a născut dorința unei clinici de recuperare medicală?
Kineto Medical Health a fost fondată acum aproximativ 15 ani, în 2009-2010, fiind una dintre primele clinici de recuperare medicală din România. Inițial, clinica s-a deschis într-un context în care nevoia de recuperare medicală era evidentă pe piața medicală. De-a lungul anilor, Kineto Medical Health a devenit o clinică de referință, continuând să crească și să ofere servicii de înaltă calitate, în timp ce alte clinici similare s-au închis ori s-au desființat. Astăzi, clinica se bucură de o tradiție solidă și este recunoscută drept partener medical oficial al mai multor federații sportive naționale importante, inclusiv Federația Națională de Rugby, de Ciclism, de Lupte, Yachting și Triatlon.

În afară de sportivii de performanță, ce alte categorii de oameni mai tratați?
Pe lângă sportivii de performanță, Kineto Medical Health tratează și alte categorii de pacienți, cum ar fi cei care practică sportul de plăcere sau recreațional, care nu participă la competiții sportive, dar își doresc să se mențină în formă și să evite accidentele sau leziunile. De asemenea, clinica se adresează și celor care practică sporturile de iarnă, întrucât pârtiile sunt locuri unde pot apărea numeroase accidente și traumatisme. O altă categorie importantă de pacienți este reprezentată de persoanele în vârstă, care doresc să-și mențină sau să-și îmbunătățească starea de sănătate, musculatura și postura, precum și să prevină și să trateze diverse afecțiuni asociate cu îmbătrânirea. În plus, clinica se ocupă și de tratarea diverselor afecțiuni care apar odată cu trecerea timpului, precum diabetul, supraponderabilitatea, bolile cardiovasculare, tendinitele sau contracturile musculare. Colaborările strânse cu centrele de fitness permit clinicii să ofere servicii integrate, beneficiind de resursele și cunoștințele trainerilor pentru a asigura o recuperare eficientă și adaptată nevoilor individuale ale pacienților.

Ce servicii oferiți, mai exact, acestor categorii? Oamenii vă caută la recomandarea medicilor sau găsesc aici toate ramurile medicinei de care au nevoie în cazul unui accident, spre exemplu?
Kineto Medical Health oferă o gamă variată de servicii pentru diferite categorii de pacienți. Avem o echipă multidisciplinară formată din terapeuți experimentați în fizio- și kinetoterapie, medici specialiști în ortopedie, cardiologie, neurologie, neurochirurgie și medicină sportivă, precum și nutriționiști. Colaborăm strâns cu centre de imagistică medicală prestigioase pentru diagnosticarea precisă și tratamentul eficient al fiecărui pacient și caz în parte. Clinica noastră este dotată cu echipamente moderne și avansate în două cabinete medicale, iar spațiul generos dedicat kinetoterapiei permite desfășurarea unor programe de recuperare personalizate și eficiente. Organizăm activitățile noastre în mai multe departamente specializate, inclusiv Medicină Sportivă, Ortopedie și Traumatologie, Reabilitare Medicală, Kinetoterapie, Fizioterapie și Nutriție Sportivă. Astfel, Kineto Medical Health oferă o abordare integrată și completă pentru nevoile de recuperare și tratament ale fiecărui pacient.

PhD Gjorgji Nedelkoski

Pentru că au trecut doar câteva luni din 2024, spuneți-ne cum a fost anul 2023 pentru business. Care sunt cele mai importante realizări ale anului, în ceea ce privește clinica dumneavoastră?
2023 a fost un an foarte bun pentru noi – ne-am mărit echipa, ne-am extins colaborările cu medici de diferite specializări (ortopezi, neurologi etc.) și cu centre de imagistică de renume și am continuat cu succes munca noastră cu sportivii de înaltă performanță, prelungind contractele cu federațiile sportive. Tot în 2023 am cooptat noi federații sportive, fiind în prezent pregătiți să semnăm cu alte două mari entități în domeniu. Mai mult decât atât, am demarat proiectul de dezvoltare a businessului, având în plan pentru 2024 deschiderea unei noi clinici.

Câți angajați aveți și câți pacienți vă trec pragul anual?
Avem aproximativ 30 de medici – colaboratori, de la ortopezi la neurochirurgi, iar clienți… în cei peste 14 ani de activitate avem mii de clienți mulțumiți și, foarte important, fideli. Avem foarte multe intervenții de succes în rândul pacienților diagnosticați cu hernii de disc, leziuni ale genunchilor – ligament încrucișat anterior, rupturi de menisc etc. – și afecțiuni ale umărului.

Ați investit mult în aparatură de ultimă generație și în instruirea personalului medical. Care sunt cele mai performante aparate din clinica dumneavoastră?
Ne updatăm în fiecare an cu aparatură la cele mai înalte standarde de performanță. Aș aminti, în acest sens, de investiția în simulatoarele medicale, achiziții extrem de utile în procesul recuperativ al pacienților. Altfel, toate device-urile din clinică sunt de ultimă generație.

Cum vă raportați la concurență? Ce aveți special comparativ cu restul clinicilor de recuperare?
Kineto Medical Health respectă concurența și consideră că este important să existe și alte clinici performante în domeniul recuperării medicale. Competiția aduce responsabilizare și încurajează progresul în beneficiul pacienților. Unul dintre avantajele noastre este tradiția și experiența acumulată de-a lungul anilor, ceea ce ne permite să rezolvăm numeroase cazuri cu succes și să construim relații de lungă durată cu pacienții noștri. Mulți dintre aceștia revin la noi pentru tratament și recuperare chiar și după ani de zile. În concluzie, credem că atât consecvența noastră, cât și focusul pe nevoile pacienților aduc plusvaloare în fața concurenței. Totuși, este important să menționăm că, în prezent, numărul clinicilor specializate în recuperare medicală este destul de limitat, iar acest lucru subliniază încă o dată importanța și relevanța serviciilor pe care le oferim.

Care sunt cele mai mari provocări pentru un business medical în România lui 2024?
Una dintre cele mai mari provocări pentru un business medical în România, în 2024, este menținerea unui standard ridicat al serviciilor și satisfacția pacienților. De asemenea, trebuie să ne adaptăm continuu pentru a putea răspunde nevoilor și cerințelor sportivilor de înaltă performanță, care deseori sunt implicați în competiții la nivel european sau mondial și au nevoie de o pregătire fizică și recuperare adecvată, uneori în condiții contratimp. Este important să gestionăm eficient resursele și să fim flexibili în fața schimbărilor din industrie și din mediul extern, pentru a putea oferi servicii de calitate și să menținem o poziție competitivă pe piață.

Ne puteți da câteva nume de astfel de sportivi?
Ovidiu Cojocaru, Tudor Boldor, Dragoș Ser, Florin Surugiu (rugby), Edi Molnar (ciclism), Roxana Capezan (lupte), Mihaela Buzărnescu (tenis) etc. Sunt zeci și zeci de sportivi de înaltă performanță și este superb să-i vedem din nou în competiții. Este cel mai frumos cadou pe care putem să-l oferim tuturor.

PhD Gjorgji Nedelkoski

Care sunt indicațiile recuperării medicale? Ce afecțiuni tratează eficient?
Indicațiile pentru recuperarea medicală variază în funcție de afecțiunea sau condiția pacientului. Acestea pot include recuperarea după accidente ușoare sau grave, intervenții chirurgicale, afecțiuni neurologice, ortopedice sau cardiace, precum și alte condiții care afectează mobilitatea, funcționalitatea sau sănătatea generală a pacientului. Recuperarea medicală este esențială pentru restabilirea funcțiilor fizice și mentale ale pacientului și îmbunătățirea calității vieții acestuia.

Când știm că trebuie să mergem la un specialist în recuperare?
Atunci când apare orice disconfort sau durere persistentă în corp, este important să consultăm un specialist în recuperare medicală pentru evaluare și tratament adecvat. Neglijarea acestor simptome poate agrava afecțiunile și îngreuna procesul de recuperare. Prezentarea la o clinică de specialitate poate preveni apariția afecțiunilor grave și ne poate ajuta să ne adaptăm efortul fizic la parametrii optimi. În cazul sportivilor de performanță, terapeutul în recuperare medicală este esențial pentru determinarea momentului potrivit pentru revenirea în activitatea sportivă, asigurând o refacere completă și pregătirea optimă pentru competiții.

Ce ar trebui să știe un om care are un diagnostic ce implică intervenția chirurgicală? La cât timp se poate gândi la o revenire/recuperare completă?
Ar trebui să știe că există protocoale preoperatorii, operatorii și postoperatorii. Care se schimbă permanent, evoluând ca și tehnologia, de la an la an. Dacă a trecut prin investigațiile clinice și paraclinice de specialitate și echipa de medici a decis ca oportună și unică soluție intervenția chirurgicală, urmează evaluarea cardiovasculară și alte analize care să permită anestezia și operația pacientului și, imediat postoperator, partea de recuperare. Protocoalele din prezent nu mai seamănă deloc cu cele care erau recomandate în anii ‘90 sau 2000. Acum, în beneficiul pacienților, există o strânsă legătură între medicii ortopezi, neurologi și reumatologi și terapeuții în recuperare – protocoalele implică o activitate interdisciplinară.

Unde vă putem găsi?
În centrul Bucureștiului, pe Clucerului 1, și, bineînțeles, pe rețelele noastre de socializare și pe site-ul www.kmh-clinics.ro.

Energy Expo 10-13 octombrie