Canada construiește cea mai mare lagună geotermală din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-09-2022

în: NewsTravel

Canada

Islanda poate să nu fie singura țară care îți vine în minte atunci când te gândești la lagunele geotermale. Acest lucru se datorează faptului că dezvoltatorii doresc să construiască cea mai mare lagună geotermală din lume în Canada. Dacă totul merge conform planului, corpul de apă creat de om va fi piesa centrală a unui sat balnear format din sute de cabane.

Proiectul, care se va numi geoLagon, va fi situat în regiunea Charlevoix din Quebec, Canada. Se pare că se va întinde pe aproximativ 130.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă că va fi cu 37.000 de metri pătrați mai mare decât faimoasa Lagună Albastră a Islandei. Apa va fi menținută la 39 grade Celsius pe tot parcursul anului, ceea ce ar trebui să fie deosebit de plăcut în timpul iernii, când temperaturile sunt în mod regulat sub zero grade noaptea.

Canada

GeoLagoon va fi încălzit de un sistem Thermos imens. Configurația folosește sisteme geotermale, biomasă, fotovoltaice și solare pentru a crea căldură, care este apoi stocată într-un rezervor termic de sub lagună. Sistemul poate chiar să furnizeze energie zonelor înconjurătoare și  va face ca proiectul, inclusiv laguna și satul din jur, să fie complet autonom energetic.

„Aceasta este una dintre cheile rețetei noastre. Am un brevet în așteptare pentru acest termos imens de sub piscina noastră”, a declarat Louis Massicotte CEO-ul geoLagon.

Canada

Laguna va fi înconjurată de grupuri de căsuțe alimentate cu energie solară. Dezvoltatorii proiectului vizează geoLagon să devină destinație turistică, iar cabanele vor fi disponibile pentru închiriere pe termen scurt. În timp ce laguna artificială ar trebui să fie suficient de atractivă pentru majoritatea oamenilor, satul este situat la mai puțin de o oră la nord de orașul Quebec. Capitala provinciei are o scenă culturală vibrantă, mese rafinate și acces ușor la o serie de activități în aer liber, cum ar fi golf, schi și observarea balenelor.

Canada

Construcția geoLagon va consta în trei etape, iar prima va începe în martie a anului viitor. Inițial, jumătate din cabane vor fi construite, apoi se va construi laguna și apoi restul cabanelor vor fi finalizate. Întregul proiect ar trebui să dureze aproximativ 18 luni.