Controversa echipamentelor medicale în vremea pandemiei Covid-19

Diferența între business-urile responsabile și cele oportuniste

Scris de Luxury
Publicat la data de: 16-04-2020

în: News

Adaptare, restructurare, testare – câteva cuvinte care descriu cel mai bine experiența prin ce trec business-urile din industria textilă, care au ales să răspundă pozitiv provocării de a continua activitatea în perioada stării de urgență. Este o asumare necesară, având în vedere cererea pieței și numărul cazurilor în creștere al persoanelor contaminate. Cadrele medicale așteaptă suport din partea statului privind dotarea cu echipamente sau aleg să se descurce pe cont propriu, însă cu o teamă persistentă.


Claudiu Hera activează în industria textilă de 7 ani și de 4 ani are un business propriu în domeniu. Încă de la înființare, Croitoria Urbană – Le Couturier a făcut cunoscută gama de servicii pe care o pune la dispoziția publicului larg: de la servicii de croitorie pentru eveniment, la textile horeca și textile pentru domeniul medical. Și pentru că știm că în contextul actual, firmele care oferă servicii de producție a textilelor medicale stârnesc controverse, am stat de vorbă, în online, cu domnul Hera, pentru a afla cum diferențiem firmele cu experiență de cele înființate recent, cu scop oportunist.

Ce experiență are Le Couturier în confecționarea de textile și echipamente medicale?
Confecționăm textile medicale din 2018 și avem o împlinire aparte datorată colaborărilor de succes pe care le-am avut cu spitale de stat, dar și private. În 2 ani de zile, 7 spitale au beneficiat de serviciile noastre și ne-au devenit clienți recurenți, ceea ce ne-a generat o cifră de afaceri de 400.000 RON. Încă de la început, am fost pregătiți să respectăm cele mai înalte standarde de calitate în domeniul textilelor medicale, de aceea, solicitările actuale din piață sunt o normalitate pentru noi.

Cui vă adresați? Lucrați doar Business-to-Business sau și Business-to-Consumer?
În acest sector, am început cu comenzi B2C, având clienți din ramura stomatologică, medici cu cabinete private, interesați de halate mai comode sau mai stilizate, realizate made to measure. Acum 2 ani am prins curaj și am început colaborările cu instituțiile spitalicești, pentru care am realizat: uniforme, halate polar, halate medicale, lenjerii și huse impermeabile de pat și, pentru a avea un pachet complet, am devenit și distribuitori de încălțăminte medicală. Am dotat inclusiv bucătăriile de spital cu toate textilele necesare și lucrul acesta a validat inițiativa de dezvoltare. În prezent, am livrat și măști chirurgicale de unică folosință / reutilizabile și suntem pregătiți chiar pentru comenzi de combinezoane.

Cum poate o firmă din domeniul textilelor medicale să capete relevanță pe piață?Din experiență, știm că perseverența este calea spre îndeplinirea obiectivelor. Le Couturier a căpătat relevanță prin calitatea oferită și transparența care ne caracterizează. Am fost mereu pregătiți să venim în întâmpinarea nevoilor clienților noștri și am facilitat întreg procesul. Am preluat comenzi chiar la spital, luând măsuri fiecărui cadru medical în parte și personalului auxiliar. Avem ambiția de a face lucrurile ca la carte, nu doar de a livra un produs. Fiecare uniformă realizată este un element important de imagine, care, pe lângă funcționalitate, oferă prestanță.

Ce contează mai mult în situația actuală: să avem grijă de business-uri, de susținerea unui flux economic, sau să avem grijă de oameni?
Este esențial să avem grijă, prioritar, de propria persoană și de cei apropiați – altfel spus, este important să avem grijă de oameni. Tocmai de aceea, echipa noastră lucrează într-un stil adaptat situației, menit să minimizeze interacțiunea umană. Prin prisma activității desfășurate, ne dorim ca noi să avem grijă de personalul medical care beneficiază de rezultatul muncii noastre, pentru ca ei, la rândul lor, să poată avea grijă de cei care, doar sănătoși pot lucra și susține economia. Este o relație de interdependență, care necesită seriozitate, etică și responsabilitate.
În prezent, la nivel național sunt înregistrate peste 800 de cazuri de medici infestați cu Covid-19, și empatizăm cu temerile tuturor celor din prima linie. Medicii au o responsabilitate foarte mare și ar trebui să nu mai aibă și grija unui echipament de protecție precar. Este extrem de frustrant să nu poți să îți faci meseria din cauza lipsei de echipamente corespunzătoare și să te temi pentru propria viață. Un echipament medical corespunzător, menit să te protejeze îți conferă încredere și un plus de confort mental. Și, deși mimica nu transmite din cauza măștilor faciale, starea este transmisă celor din jur.

Ce învață business-urile în situația pandemiei generate de coronavirus?
Business-urile învață să se adapteze și, mai mult ca niciodată, că trebuie să ajungă la potențialul client cu un mesaj relevant, care răspunde nevoilor actuale. Nu va mai trece mult până ce calitatea va face diferența între companii cu experiență și firme înființate special pentru a câștiga o licitație, un contract. Acest gen de colaborări ridică un grad maxim de risc, motiv pentru care recomand o documentare serioasă înaintea semnării unui contract care vizează sănătatea umană. Nu se poate învăța prin descoperire atunci când trebuie să faci dovada experienței și să livrezi calitate.
În aceștia 2 ani dedicați textilelor medicale, echipa Le Couturier a învățat despre toate rigorile industriei și s-a perfecționat asupra materialelor și produselor. Lucrăm la standarde europene și folosim doar țesături certificate, testate în laboratoare de analiză agreate de către Ministerul Sănătății.
Ceea ce trăim în România este o lecție a conștientizării importanței pe care o au atât aparatele medicale performante, dar și echipamentele medicale, de la uniformele uzuale, la cele de înaltă protecție. Sunt de apreciat toate inițiativele de sprijinire a celor din prima linie, și vrem să știe că noi muncim pentru ca ei să își poată exercita meseria cu un grad sporit de siguranță. Le stăm la dispoziție tuturor celor interesați pe http://lecouturier.ro/croitorie-pentru-domeniul-medical.