O peșteră preistorică a fost transformată într-un hotel de lux

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-06-2017

în: Travel

Este uimitor modul în care omul intuiește adesea să se folosească de darurile naturii pentru a crea locuri absolut fermecătoare, cum este și cazul peșterii transformate în hotelul de lux La Dimora di Metello, din Italia. Situat pe coasta Mediteranei, în inima orașului Matera din regiunea Basilicata, într-un decor feeric, hotelul își așteaptă oaspeții într-un cadru inedit, unde aceștia se pot bucura atât de confort, cât și de comorile neprețuite ale naturii.

Orașul Matera se află într-un mic canion și este cunoscut sub numele de „La Citta Sotterranea” (Orașul Subteran), fiind unul dintre cele mai vechi orașe locuite din întreaga lume. El creionează povestea extraordinară a neamurilor care s-au stabilit aici încă din paleolitic. Centrul său istoric, numit „Sassi di Matera” (Pietrele din Matera), împreună cu Parcul Bisericilor Rupestre au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1993. Sassi di Matera reprezintă un complex de locuințe rupestre antice descoperite în orașul italian Matera, iar situl este compus din Sasso Caveoso și Sasso Barisano. Pe data de 17 octombrie 2014, Matera a fost proclamată Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2019.

Italienii sunt recunoscuți pentru înclinația lor înnăscută către un design de calitate, în toate domeniile. În ceea ce privește arhitectura, chiar dacă Roma nu a fost construită într-o singură zi, italienii sunt, cu siguranță, extrem de pricepuți când vine vorba de proiectare, design și construcții. Astfel, inventivitatea acestora ne surprinde din nou, prin ideea a doi antreprenori care au reușit să dea viață unuia dintre cele mai reușite proiecte de pe piața turismului. La fel cum legenda întemeierii Romei are la bază povestea lui Romulus și Remus, și acest proiect s-a născut din viziunea a doi frați, Alfredo și Marina – fondatorii studioului de arhitectură Manca –, ce au transformat o peșteră istorică, locuită de strămoșii noștri în urmă cu un mileniu, într-un hotel unic care atrage atenția oricărui pasionat de călătorii și promite experiențe și vacanțe de neuitat.

La Dimora di Metello include patru apartamente, câteva zone comune elegante și un Spa, în care jocul de lumini amplifică ideea de spațiu. Aspectul de rocă vulcanică al pereților este păstrat intact, în timp ce elementele de design rustic și eclectic, în această combinație splendidă, sunt spectaculoase. Camerele spațioase ale hotelului dau senzația unui loc magic, aproape ireal, în care elementele naturale se împletesc cu eleganța, confortul și cu pagini de istorie bine conservate. Culorile utilizate sunt neutre, calde, pentru a crea o atmosferă intimă și relaxantă. Dormitoarele sunt concepute pentru a te transpune într-o lume de basm, unde poți redescoperi tradiția nemuritoare a Italiei. De asemenea, ca oaspete al hotelului, te vei putea bucura de priveliștea încântătoare în timp ce vei savura o ceașcă de ceai pe terasă sau te vei putea odihni și destinde în camerele izolate fonic.

Această destinație trebuie să existe, cu siguranță, pe lista de dorințe a tuturor pasionaților de istorie și de bun-gust. Cei care aleg Matera și exclusivistul hotel La Dimora di Metello vor avea, totodată, șansa să exploreze cele mai frumoase și interesante obiective din împrejurimi, impresionantele Basilicata și Puglia.