Platforma educațională GaZetta Medicală se relansează

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 05-04-2023

în: News

GaZetta Medicală

GaZetta Medicală se relansează cu o nouă strategie de proiect educativ ce oferă conținut educațional redactat de medici cu reputație, cu scopul de a-i ajuta pe cititori să fie la curent cu cele mai noi și relevante informații din domeniul Chirurgiei Plastice.

Scopul GaZettei Medicale este de a oferi o sursă de informare și educație în domeniul Chirurgiei Plastice, Estetice și Microchirurgiei Reconstructive, atât pentru publicul larg, cât și pentru medici. În plus, publicația își propune să răspundă la întrebările și curiozitățile cititorilor, astfel încât aceștia să poată lua decizii informate și să își îmbunătățească calitatea vieții într-un mod conștient și asumat.

Acest proiect își propune să educe și să informeze, să furnizeze conținut de calitate, să abordeze subiecte de interes, să îmbunătățească cunoștințele medicilor și să interacționeze cu publicul. De asemenea, proiectul va aborda subiecte mai puțin înțelese de publicul larg, precum diferența dintre Chirurgia Plastică și Chirurgia Estetică. Este adevărat că adesea aceste două noțiuni sunt confundate sau chiar asociate cu lucruri negative pentru că există în mod evident o lipsă de educație în acest domeniu. GaZetta Medicală vine ca răspuns la aceste probleme și dezbate subiecte care pot fi considerate tabu, cum ar fi frica de anestezie generală, probabilitatea reală de apariție a complicațiilor, ratele adevărate de satisfacție ale pacienților în funcție de tipul de operație etc.

Prin intermediul acestui proiect vor fi abordate și subiectele clasice, precum avantajele și dezavantajele procedurilor de Chirurgie Plastică și Estetică, cum să alegi un chirurg plastician de încredere, cum să te pregătești pentru o intervenție chirurgicală și multe alte aspecte importante. Totul va fi însă într-o manieră diferită de cea întâlnită în mod obișnuit în media românească.

Viziunea GaZettei Medicale este aceea de a deveni o sursă de referință pentru toți cei interesați de Chirurgia Plastică, Estetică și Microchirurgia Reconstructivă în România.

„Lansarea GaZettei Medicale în această formă reprezintă împlinirea unei vechi dorințe. Cunosc foarte bine cât de trunchiate și de manipulate sunt informațiile legate de Chirurgia Plastică, mai ales cea Estetică. De cel puțin 10 ani mi-am dorit să fac ceva în scopul informării corecte și al educării publicului și pacienților. Am fost prins cu prioritățile legate de tratarea efectivă a pacienților, dar acum, ajutat ce colegi inimoși și profesioniști sper să reușim să punem bazele unei platforme care să furnizeze conținut de calitate, actualizat și relevant cu privire la Chirurgia Plastică. Scopul final este de a împărtăși cele mai bune practici pentru a îmbunătăți în mod constant calitatea serviciilor medicale oferite pacienților și pentru a le furniza acestora date de încredere pe baza cărora să ia decizii informate. Mă bucur în mod special, pentru că fix în urmă cu 2 săptămâni, am demarat în nume personal, o inițiativă care își propunea același obiectiv – informarea de calitate a publicului larg.– Dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă și fondatorul proiectului.

Energy Expo 10-13 octombrie