Evadare în paradis: 5 destinații exclusiviste de vacanță pe insule private

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 28-07-2023

în: Travel

5 destinații exclusiviste de vacanță

O insulă privată ar putea fi cea mai bună evadare. Un refugiu voluntar departe de toate grijile și graba vieții contemporane. O resetare a vieții de zi cu zi, în ton cu ritmurile naturii. Departe de zgomotul și zumzetul modernității, zgomotul orașului lasă loc discret murmurului valurilor și brizei mării. Nu există un loc îndeajuns de special în care să fii, ci pur și simplu ideea este să trăiești într-un loc necomplicat, paradisiac, autosustenabil și ecologic. De aceea îți prezentăm 5 destinații exclusiviste de vacanță.

Pentru o evadare în paradis, iată cinci insule idilice, unde plajele cu palmieri și mările serene sunt doar o parte din peisajul cotidian. Nu îți face griji, aici nu ești un naufragiat. Dacă te cheamă continentul, civilizația se află la o scurtă plimbare cu barca sau la un zbor cu avionul.

5 destinații exclusiviste de vacanță

Insula Royal Island din Eleuthera, Bahamas

Royal Island este o insulă privată de 430 de acri, cu ape azurii, plaje frumoase, un port natural mare și o stațiune exclusivistă la cheie – toate la mai puțin de 20 de minute de aeroportul internațional North Eleuthera. La farmecul său se adaugă aprobarea pentru dezvoltarea unui port de agrement în portul natural și a unui teren de golf. Proprietatea include cinci vile luxoase cu un dormitor pe plajă, cu terase mari, o casă de oaspeți, un centru de primire și un restaurant/bar.

Structurile deținute de comunitate au vedere atât la plaje, cât și la o piscină uimitoare de formă ovală. Oaspeții de la Royal Island beneficiază de o experiență personalizată, cu un club de plajă, un bucătar de talie mondială, un centru spa, un centru de fitness, tot felul de sporturi nautice și un catamaran. Această ofertă este o oportunitate unică: de a deține o insulă privată cu o afacere stabilită și aprobări pentru o dezvoltare viitoare.

5 destinații exclusiviste de vacanță

Insula Myers din Ontario, Canada

La nord de tropice, dar la fel de încântătoare, se află insula Myers. Această insulă privată de 5,6 acri se află în Ontario, Canada, în Thousand Islands, un grup de peste 1.800 de insule în râul St. Lawrence. 

O minune împădurită la numai cinci minute de portul principal, insula a fost amenajată în mod profesionist pentru a crea un cadru unic, asemănător unui parc. 

Locuința principală este o cabană, reproiectată în semn de omagiu adus arhitecturii organice a lui Frank Lloyd Wright, cu acoperișuri lungi și plate, terase extinse și ferestre mari pentru a aduce lumina și priveliștea.

Interioarele aerisite și contemporane includ două dormitoare, o bucătărie personalizată și finisaje de calitate superioară. În cadrul proprietății, există suficient spațiu pentru a adăuga o reședință suplimentară pentru familia extinsă sau pentru oaspeți.

5 destinații exclusiviste de vacanță

Ambergris Cay în Insulele Turks și Caicos

Departe de toate (dar nu prea departe), Ambergris Cay seduce cu o frumusețe naturală și senină, de la apele albastre turcoaz ale malurilor Caicos până la nopțile înstelate, neobstrucționate de strălucirea civilizației.

Insula este ușor accesibilă cu un avion privat, datorită pistei de 5.700 de metri lungime. Este la fel de potrivită ca un refugiu privat și liniștit pentru a vă relaxa și a vă deconecta sau ca un paradis recreativ pentru sporturi nautice, pescuit la os sau plimbări în natură.

În orice caz, personalul este la dispoziția rezidenților și oaspeților pentru a-i răsfăța cu servicii personalizate și facilități de clasă mondială și pentru a asigura o experiență de neuitat pe o insulă privată.

Isola Delle Femmine, Sicilia

Isola Delle Femmine sau Insula Femeilor este o insuliță privată de 34,3 hectare, situată în largul orașului cu același nume, pe coasta Siciliei, în apropiere de Palermo.

Această proprietate unică are un mare potențial de dezvoltare ca stațiune sau complex privat. Printre caracteristicile sale unice se numără ruinele bântuitoare ale unui turn de veghe din secolul al XVI-lea și o plajă de nisip care duce în ape calme și limpezi. 

Insulița este îmbrăcată în vegetație mediteraneană tipică, cu nume încântătoare: malva, mandrake, glasswort, trefoilă de pasăre și erba Stella, precum și flori de iris și flori de romulea – locuite de șopârle timide și specii rare de fluturi.

Golful Coconut Palm Bay din Abaco, Bahamas

Coconut Palm Bay de pe Man-O-War Cay se numără printre cele mai frumoase proprietăți din lanțul Abaco din Bahamas.

Acest refugiu de 14 acri, care face legătura între Oceanul Atlantic și Marea Abaco, oferă plaje pe ambele țărmuri. Deși nu este chiar o insulă privată, proprietatea ar putea fi soluția potrivită pentru cei care caută intimitate și izolare într-unul dintre cele mai idilice locuri de pe Pământ.

Reședința principală, cu o suprafață de 1.500 de metri pătrați, oferă priveliști neîntrerupte asupra mării. O casă de oaspeți cu patru dormitoare și trei băi oferă încă 2.200 de metri pătrați de spațiu de locuit cu aer condiționat și 360 de metri pătrați de verande și balcoane acoperite. Ambele reședințe se află în cadrul unor grădini amenajate.

În apropiere se află portul de agrement privat și un adăpost pentru bărci, 390 de metri liniari de docuri și un lift acoperit pentru bărci cu o capacitate uriașă. Printre facilitățile suplimentare se numără un rezervor de apă cu osmoză inversă.