Tesla intră oficial pe piața din România: Comenzi directe pe site

Scris de Luxury
Publicat la data de: 26-08-2019

în: News

Producătorul american de mașini electrice Tesla, fondat de către Elon Musk, a început să accepte comenzile directe din România, deschizând platforma sa și pentru clienții din Polonia, Ungaria și Slovenia.

Decizia a venit după ce compania a anunțat că va dezvolta primele sale stații de încărcare Supercharger din România, în București, Brăila și Craiova.

În România, primele livrări efective ale Tesla vor începe în prima parte a anului viitor, potrivit datelor disponibile pe site-ul companiei.

Prețurile pentru o mașină variază între 39.500 de euro și 77.700 de euro, în funcție de model și opțiunile alese de către clienți.

Modelul de bază Tesla Model 3 Standard Range Plus are o autonomie de 409 kilometri, o viteză maximă de 225 km/oră și accelerează de la 0 la 100 km/oră în 5,6 secunde, conform Digi24.ro. Producătorul oferă și o variantă cu performanțe îmbunătățite.

Tesla Model S oferă o autonomie de cel puțin 610 kilometri, în timp ce Model X are o autonomie minimă de 505 km.

Tesla a precizat pe Twitter că începând din 23 august va fi disponibil la vânzare Tesla Model 3 pe piața locală. Tot din România pot fi comandate și Tesla Model S și Tesla Model X.

Rețeaua de service-uri Tesla nu acoperă momentan România, dar există o unitate specializată în Polonia, iar un alt service este dezvoltat la Budapesta.

Anterior, Tesla s-a mai extins pe piețele din Cehia și Islanda.

În primele trei luni din 2019, Tesla a livrat 63.000 de mașini, în scădere cu 31% față de primul trimestru din 2018. În acest an, producătorul are ca obiectiv livrarea la nivel global a 400.000 de mașini.