Steph Curry lansează Player Exclusive – un bourbon în ediție limitată

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 30-05-2024

în: LifestyleNews

Steph Curry

Steph Curry, conducătorul de joc emblematic al echipei Golden State Warriors, deține numeroase recorduri și titluri pe terenul de baschet. Acum, el face valuri în lumea băuturilor spirtoase cu marca sa de bourbon Gentleman’s Cut. Pentru a celebra cei 15 ani de carieră în NBA, Curry a lansat un nou bourbon vechi de 15 ani, în ediție limitată, numit Player Exclusive.

Whisky-ul – alcătuit din 75% porumb, 21% secară și 4% orz maltezat – a fost distilat pentru prima dată în 2005 înainte de a fi lăsat in butoaie noi de stejar până în 2020, când a fost îmbuteliat. Lichidul rezultat este descris ca fiind echilibrat, cu note de crème brulee, caramel, coajă de portocală și cireșe.

La fel ca în cazul majorității lansărilor de bourbon ale celebrităților, elementul de atracție este reprezentat de asocierea cu vedetele. Doar 100 de sticle de Player Exclusive sunt disponibile pentru achiziționare, fiecare decantor fiind numerotat individual, semnat de Steph Curry și prezentat într-o cutie luxoasă din lemn de nuc. Pe capacul sticlei sunt inscripționate inițialele „T.C.C.”, care fac referire la celebrul motto al lui Curry: „Trust, Commitment, Care”.

Steph Curry

Sticla cu numărul 1 a fost scoasă la licitație în aprilie la Golden State Warriors Foundation, unde a fost adjudecată cu 350.0000 de dolari; următoarele sticle vor fi vândute cu amănuntul la prețul de 4.500 de dolari, plus taxe.

Lansată în 2023, Gentleman’s Cut marchează prima incursiune a lui Curry în industria băuturilor spirtoase. Players Exclusive este prima lansare ultra-premium a brandului; primul său produs, un bourbon omonim, este maturat timp de cinci până la șapte ani, se vinde la un preț de aproximativ 80 de dolari și a fost, în general, bine apreciat de industria whisky-ului în general.

Create sub egida grupului mai larg Boone County Distilling Co., cu care Curry este acum partener, ambele whisky-uri Gentleman’s Cut sunt distilate, maturate și îmbuteliate de Game Changer Distillery în Boone County, Kentucky.

„Am învățat de-a lungul anilor că cel mai bine te bucuri de viață în compania celorlalți”, a declarat Curry cu privire la lansarea mărcii. „[…] Am constatat de mult timp că aceste seri de neuitat se simt adesea cel mai bine alături de un Bourbon bogat și nuanțat în mână, motiv pentru care sunt mândru că am ajutat la crearea cu grijă a unei noi semnături de Kentucky Straight Bourbon.”