Un prototip al primei monede dolar din SUA s-a vândut la licitație cu o sumă uriașă. Prețul de pornire a fost de 312.000 USD

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 27-04-2021

în: News

Dacă ești colecționar de monede, cunoști fiorul de a avea o monedă rară. Vândut de licitațiile Heritage, „No Stars Flowing Hair Dollar”, așa cum se numește, s-a deschis la 312.000 USD când a fost scos la vânzare vineri, 23 aprilie 2021. Cu toate acestea, a ajuns la final preț de licitație de 840.000 USD în cel mai scurt timp.

foto via @luxurylaunches.com

Moneda a fost deținută anterior de omul de afaceri și co-președintele Texas Rangers, Bob Simpson. Seamănă cu dolarii de argint care au fost bănuți ulterior în Philadelphia și vin fără stelele care sunt de obicei văzute pe monedele de dolari.

Se spune că monedele fără stele, de fapt, au o greutate ridicată și sunt considerate de cunoscători ca „prototipuri unice pentru exemplele de argint care ar urma.” În ceea ce privește „No Stars Flowing Hair Dollar”, acesta prezintă portretul Libertății și data din 1794 pe față și un vultur mic pe o stâncă pe verso. Are anumite zgârieturi și urme și se spune că a schimbat mâinile de opt ori.

A făcut prima apariție la licitație în 1890 și a fost achiziționată de Simpson în 2008. Ei, norocos este cel care o deține acum!

Sursa: A ‘starless’ prototype of the 1st US Dollar coin sells for a whopping $840,000 in auction