Sanda Ionescu – „AstroAnima Tour se adresează tuturor oamenilor dornici de a se înțelege pe ei”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 12-04-2023

în: NewsThe Famous

Sanda Ionescu

Pasionată de astrologie, dar și de Științele Divinitorii, Sanda Ionescu descoperă lumea prin intermediul astrelor. Astrologul conferențiar organizează anul acesta AstroAnima Tour, un turneu național dedicat atât astrologilor și pasionaților de astrologie, cât și oricărei persoane interesate de evoluție și de înțelegerea sensurilor. Însă despre evenimentele pe care le organizează, despre astrologie, dar și despre aspectele planetare care urmează ne-a povestit Sanda într-un interviu magic.

Multă lume vorbește despre horoscop și despre astrologie, dar cum ai defini această știință?

Ca să fiu sinceră este o întrebare destul de complexă și o să încerc cât pot de mult să nu intru în partea științifică a astrologiei. Horoscopul așa cum îl știm noi majoritatea nu reprezintă realitatea unei hărți astrologice autentice. Primul lucru pe care îl înveți într-o școală de astrologie este faptul că horoscopul este pur comercial și adus în prim plan în anii 1990 de către mass-media, nu numai în România, ci în toată lumea. În schimb, astrologia este o știință care ne ajută să devenim varianta noastră mai bună.

Și ca să rămânem tot la horoscop, acesta în astrologie înseamnă ascendent și reprezintă modul nostru de a ne manifesta. Soarele, așa cum este prezentat în astrologia comercială, nu se poate manifesta, pentru că planetele reprezintă energia noastră subtilă, conectarea noastră cu tot ce înseamnă Univers, iar casele reprezintă energia noastră pământeană, cum ne manifestăm practic în funcție de casă. Astfel, ascendentul este cel care ne dă impulsul de a ne manifesta zi de zi în funcție de poziția Lunii.

În opinia ta, care este lucrul pe care majoritatea oamenilor nu îl știu cu adevărat despre astrologie?

Majoritatea oamenilor confundă astrologia cu ghicitoarea, iar ceea ce nu știu ei este faptul că harta astrologică este harta sufletului nostru. Acolo avem toate promisiunile pe care noi ni le-am făcut înainte de a reveni pe această planetă. Sunt promisiunile de manifestare în toate planurile.

Astrologia este o știință care începe să fie recunoscută la nivel mondial, asta dovedind că nu este o ghicitoare. Aceasta este o știință veche pe care o accesau predecesorii noștri și o găsim chiar și în Biblie.

Din punctul meu de vedere, este răspunsul tuturor întrebărilor, însă trebuie să fim atenți să nu devenim habotnici. Și aici mă refer în principal la astrologi. Este important să nu ajungem să verificăm astrele pentru fiecare moment pe care vrem să-l manifestăm pe termen lung sau scurt sau să ne focusăm doar pe ce ne spun ele, pentru că noi avem puterea de a alchimiza energiile astrale. Așa cum a spus Ptolemeu “astrele înclină, dar nu determină“.

În toamna anului trecut ai organizat AstroAnima în București. De unde a pornit ideea acestui eveniment?

Da, într-adevăr. Toamna trecută am organizat unicul festival de astrologie dedicat tuturor oamenilor, nu doar astrologilor din România. Trebuie să recunosc că ideea nu-mi aparține, ci a fost a lui Adrian Bucurei care a venit la mine cu aproximativ un an înainte să îmi propună să organizăm un astfel de eveniment, moment în care eu am acceptat. Am avut alături de mine astrologi cu care am reușit să organizăm un adevărat spectacol, iar cel care m-a sprijinit în realizarea acestui eveniment a fost soțul meu Florin Ionescu, care mă susține întotdeauna. Pe această cale îmi doresc să le mulțumesc tuturor celor prezenți, dar și colegilor mei care s-au implicat în acest pionierat al astrologiei românești.

Sanda Ionescu

După succesul pe care l-a avut evenimentul din toamnă acum organizezi AstroAnima Tour, un turneu național care se va desfășura în mai multe orașe din țară. Ce te-a determinat să organizezi acest turneu?

Într-adevăr, în luna mai, AstroAnima începe un turneu care se va desfășura în șase orașe. Vom începe cu Cluj-Napoca, Oradea, Piatra-Neamț, Brașov, Timișoara și Iași. Am decis să organizez AstroAnima Tour în urma feedbackului pe care l-am primit din partea celor care au participat la primul eveniment, dar și din dorința oamenilor de a ne vedea în orașele lor.. Este o mare bucurie pentru noi că vom călători și vom aducem informații prețioase celor dornici de dezvoltare și de înțelegere a perioadei pe care o traversăm acum, pentru că este o perioadă impulsionantă, dar noi, astrologii, o vedem ca pe un cadou de la Dumnezeu.

Cui se adresează AstroAnima Tour?

AstroAnima Tour nu se adresează doar celor care au gustat din această știință sacră, ci se adresează tuturor oamenilor dornici de a se înțelege pe ei. 2023 este un an al trezirii spirituale. Multă lume începe să iasă din starea de hibernare, iar noi avem acest instrument numit astrologie de care ne folosim pentru a aduce mesajul Cerului către oamenii care vor fi acolo lângă noi și care sunt lângă noi în general.

Ce surprize pregătești în cadrul acestui turneu și ce invitați speciali vor urca pe scenă? 

Pentru cei care nu au fost la AstroAnima în București tot festivalul este o surpriză, dar nu voi dezvălui mai multe lucruri. Pe scena AstroAnima Tour vor urca Camelia Pătrășcanu, Ion Hristescu, Gabriela Claudia Băcuță care va veni și ne va încânta cu Sound Healing, și eu, care  voi prezenta tema “Venus din punct de vedere mitologic și în artă”. Colegii mei sunt fascinanți, știu să aducă informația în sufletul oamenilor. În plus, noi încercăm pe cât posibil să nu fim mentali, ci mai degrabă să accesăm energia inteligenței emoționale. Și bineînțeles pentru că Florin Ionescu este jumătatea mea, el va fi și Tour Managerul acestui festival, iar producătorii sunt Adrian Bucurei, Florin Ionescu și cu mine.

De asemenea, la Cluj-Napoca va fi prezentă și Ana-Maria Negri, conferențiar astrolog, iar la Brașov va fi alături de noi și Florina Rădulescu.

Și pentru că vorbim despre astrologie, care sunt aspectele planetare la care trebuie să ne așteptăm în următoarea perioadă?

În următoarea perioadă avem niște aspecte impulsionante, destul de dinamice. Dacă cumva ne-a fost dor de Mercur retrograd acesta va intra în retrogradare de pe 21 aprilie sub semnul Taurului. Asta înseamnă că este necesar să ne întoarcem să ne uităm dacă suntem bine din punct de vedere financiar, dacă suntem mulțumiți cu ce avem, cu bunurile pe care le avem. Aș vrea să menționez aici că o planetă retrogradă este o planetă care ne mai dă o șansă. În cazul lui Mercur retrograd trebuie să ne bucurăm, deoarece ne ajută să ne întoarcem la ceva ce nu am făcut și ne susține. De asemenea, el ne ajută să nu pierdem timpul, să găsim cea mai bună cale. Recomand oamenilor să privească puțin în trecut în următoarea perioadă pentru că vom avea parte de un aspect armonios, relațional, care ne îndeamnă să contemplăm asupra noastră și după să ne uităm în exterior.

Un alt aspect foarte interesant pentru lumea astrologiei, care nu a mai avut loc de 242 de ani, este Pluton în Vărsător. Acest aspect va aduce reforme, dar și multe schimbări ce ne vor impacta sute de ani. E posibil ca în această perioadă să se schimbe sistemul financiar, sistemele spirituale, religioase, sistemele de valori umane și chiar drepturi umane. Dar poate să vină și cu surprize. Chiar și astrologii se întreabă ce va aduce, pentru că până acum nu ne-am întâlnit cu un astfel de eveniment planetar. De asemenea, acest aspect s-ar putea să ne îndepărteze de anumite persoane, grupuri, prieteni, pentru că vorbim despre energia Vărsătorului care reprezintă energia grupurilor și a prietenilor. Vreau să transmit că nu este o perioadă de care să ne speriem, ci este o perioadă care ne ajută să îmbrățișăm evoluția umanității, să o simțim ca pe un echilibru atât emoțional, cât și rațional, să încercăm să ne conștientizăm cu bune și cu rele, pentru că nimic din ceea ce este dat este dat cu voia lui Dumnezeu.

Din fericire, acest aspect nu va dura foarte mult timp, iar Pluton se va întoarce în Capricorn pe 11 iunie și va intra în mers direct anul viitor pe 21 ianuarie 2024.

 

Biletele pentru AstroAnima Tour se găsesc pe:

https://www.myticket.ro/evenimente?s=AstroAnima

https://www.entertix.ro/g/580/astroanima.html 

https://www.bilete.ro/cauta/?q=AstroAnim