Coloană sonoră de Oscar pentru BMW, versiunile electrice

Scris de Luxury
Publicat la data de: 01-09-2021

în: AutoNews

Viitorul plăcerii de a conduce este electric, fără emisii locale – şi caracterizat printr-un stil sportiv tipic BMW, exprimat nu numai în talentul dinamic, ci şi printr-o experienţă sonoră bogată din punct de vedere emoţional. BMW IconicSounds Electric aduce un portofoliu de sunete inconfundabil în modelele BMW echipate cu un sistem de propulsie plug-in hybrid sau complet electric. Colaborarea dintre compozitorul şi custodele Hans Zimmer şi Renzo Vitale, director de creaţie acustică la BMW Group, a produs un sunet distinctiv de transmisie pe care clienţii îl vor putea experimenta în curând într-o versiune dezvoltată special pentru automobilele electrice BMW M. 

„Fiecare BMW are propriul său caracter, care se reflectă în acustica pe care o produce”, spune Zimmer, compozitor de muzică de film şi câştigător al Premiului Academiei. „Aşadar, pentru modelele BMW M cu propulsie electrică am dezvoltat un sunet al sistemului de propulsie care le accentuează într-un mod foarte vivace experienţa de condus emoţională şi asigură că performanţele lor pot fi resimţite cu o intensitate şi mai mare.”

Noile sunete de transmisie dezvoltate ca parte a colaborării cu Hans Zimmer sunt aşteptate să apară la BMW i4 şi BMW iX pe parcursul anului 2022. IconicSounds Electric este oferit standard la BMW iX şi poate fi comandat ca opţiune pentru BMW i4. La automobilele cu date de construcţie anterioare, noul pachet de sunet devine disponibil prin intermediul Remote Software Upgrade, în cazul în care clientul doreşte. Noul spectru include un sunet ready-to-drive şi un sunet de oprire, plus un sunet al sistemului de propulsie care va fi disponibil în versiunea relevantă pentru modelele BMW şi automobilele BMW M cu sistem de propulsie electrificat.

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie