Top 5 cele mai scumpe mărci de apă din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 28-03-2023

în: News

Apa este un subiect interesant, dar și un ingredient esențial al lumii noastre, al corpului nostru și al doilea ca importanță pentru viață, după aerul pe care îl respirăm. Deși pare să fie peste tot, există părți ale acestei lumi care suferă foarte mult din cauza lipsei de apă potabilă, în timp ce în altele se găsește din abundență și chiar se vinde pentru sume exorbitante de bani. Este ceva greu de crezut, dar face parte din realitatea dură a lumii noastre, motiv pentru care am realizat top 5 cele mai scumpe mărci de apă din lume. 

În timp ce majoritatea populației se mulțumește să consume apa de la robinet sau pe cea îmbuteliată care se găsește în aproape toate magazinele, există persoane care ar merge până la sfârșitul Pământului pentru a găsi apă în cea mai bună și pură formă. De la aisberguri gigantice la insule îndepărtate și ghețari, există o mulțime de surse foarte interesante pentru a obține acest lucru. Și unii oameni sunt gata să plătească orice preț pentru o sticlă.

Pe lângă puritatea apei din interiorul sticlei contează și modul în care este prezentat totul. Prin urmare, puteți avea sticle de apă încrustate cu diamante care costă au un preț pe măsură. Acesta este motivul pentru care piața de apă de astăzi este interesantă și diversă. Iată care sunt cele mai scumpe ape din lume.

top 5 cele mai scumpe mărci de apă din lume. 

Kona Nigari Water – 402 dolari

Pe locul 5 în topul celor mai scumpe branduri de apă din lume este Kona Nigari Water, care are un preț de 402 dolari. Se spune că această apă te ajută să slăbești, îți energizează corpul și îmbunătățește calitatea pielii. Singura problemă cu acest brand este că se vinde doar în Japonia. De asemenea, vine într-un ambalaj neinteresant, care arată la ce îi pasă cel mai mult brandului, care este conținutul.

Nevas – 1042 dolari

La aproximativ 1042 de dolari pe litru, Nevas oferă apă din două fântâni naturale germane despre care se spune că au câteva sute de ani, dar asta nu justifică deloc prețul incredibil. Ceea ce justifică, în schimb, sunt sticlele lor în ediție limitată, cu modele fanteziste care arată mai mult ca sticle de șampanie de lux decât cu cele de apă. Seria lor deklart de sticle de apă este realizată de artistul Dennis Klapschus, care chiar proiectează exteriorul sticlelor. Această apă este ideală pentru cei care caută o alternativă la fel de impresionantă la șampanie.

top 5 cele mai scumpe mărci de apă din lume

Fillico – 1390 de dolari

Apa Fillico este obținută din izvoare minerale naturale de înaltă calitate care se găsesc în Kobe, Japonia. Însă prețul ridicat al acestei ape nu este datorat apei în sine, ci designului unic al ambalajului care are la bază măiestria japoneză fină. Sticlele lor sunt împodobite cu cristale Swarovski, dându-le o senzație regală, motiv pentru care nu vei găsi această apă în locurile obișnuite. Prețul unui litru de apă Fillico ajunge la 1390 de dolari.

top 5 cele mai scumpe mărci de apă din lume

Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani – 60.000 de dolari

Apa care provine din izvoarele din Fiji, Franța sau dintr-un ghețar islandez nu este neapărat ceva cu adevărat special. Cel puțin nu atât de special încât să coste aproape 60.000 de dolari pe litru. Ceea ce îi conferă lui Acqua di Cristallo „Tributo a Modigliani” acest preț are legătură cu aurul de 24k în care este acoperită fiecare sticlă. Mai mult decât atât, ambalajul unic este realizat manual. Din păcate, această apă nu mai este disponibilă, întrucât toate sticlele au fost vândute la o licitație în 2010.

Beverly Hills 9OH2O Luxy Collection Diamond Edition – 200.000 de dolari

Cea mai scumpă apă vândută vreodată a fost realizată de un bijutier de lux. Apa provine de fapt dintr-un izvor natural din California și probabil că nu are nimic special.Ceea ce este cu adevărat special este sticla, iar aici intervine rolul bijutierului din Beverly Hills. The Beverly Hills Drink Company a colaborat cu el pentru a-și acoperi sticlele cu un capac care conținea nu mai puțin de 850 de diamante minuscule, de unde și prețul de 200.000 de dolari pe litru la momentul respectiv.

Fiecare dintre sticlele de 500 ml a fost vândută pentru 100.000 de dolari. Un fapt interesant este faptul că din 2017 nu s-a mai auzit nimic despre această companie, motiv pentru se crede că apa Beverly Hills 90H20 Luxy Collection Diamond Edition nu a avut prea mult succes.

Energy Expo 10-13 octombrie