H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Calendar

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 08-04-2022

în: News & FeaturesWatches

Complexitatea simplificată: aceasta este filosofia din spatele calendarului perpetuu H. Moser & Cie., creat în 2005 și considerat de mulți ca fiind cel mai ușor de citit și setat de pe piață, deoarece poate fi ajustat atât înainte și înapoi în orice moment al zilei. În 2015, H. Moser & Cie. au dezvăluit Endeavour Perpetual Calendar Funky Blue, care a contribuit la renașterea mărcii în timp ce și-a stabilit noi coduri estetice – un amestec îndrăzneț de tradițional și modern. În 2022, H. Moser & Cie. lansează versiunea actualizată a Endeavour Perpetual Calendar Funky Blue, care măsoară 42 mm și prezintă sigla brandului cu lac transparent. Pentru a marca acest eveniment și pentru a-i ajuta pe cei care s-ar putea încă întreba cum au lucrări de calendar perpetuu, H. Moser & Cie. creează o ediție limitată comemorativă foarte specială, care prezintă caracteristicile tehnice ingenioase ale Endeavour Perpetual Calendar, transformându-i în mod normal, cadranul minimalist într-o „copiuță”.

O piesă iconică, modelul Endeavour Perpetual Calendar de H. Moser & Cie. este cunoscut pentru complexul său mecanism, care se laudă totuși cu o ușurință de neegalat în utilizare. Fără disc sub-dial sau data greu de citit, indecșii afișează nu numai orele, ci și lunile, folosind un mic arătător în centru. Fereastra de la ora 3, cu funcția „Flash Calendar” oferă o schimbare instantanee a datei la miezul nopții și un indicator al rezervei de putere la ora 9 afișează cele șapte zile de autonomie ale mecanismului. Ora și data sunt ușor de setat folosind coroana dublă și pot fi schimbate în orice moment zi. Practic, toate calendarele perpetue de pe piață necesită o manipulare atentă, cu respectarea strictă a fiecărui pas al instrucțiunilor lor foarte precise. Acest lucru îi face pe mulți clienți reticenți în a le scoate din cutie și să abordeze acest proces consumator de timp și să le fie prea frică să riște să schimbe data. H. Moser & Cie. a revoluționat calendarul perpetuu, transformând o complicație concepută pentru cei mai exigenți colecționari într-un ceas pe care chiar și un copil l-ar putea folosi.

Modelul Endeavour Perpetual Calendar Funky Blue a fost lansat în 2015 pentru a marca renașterea mărcii. Astăzi, H. Moser & Cie. revede această piesă într-o versiune de 42 mm cu un logo aplicat în lac transparent, pentru a ne aminti că luxul autentic depășește orice artificiu și că cadranul fumé – simbolul mărcii semnătură – vorbește de la sine.

În ceea ce privește seria cu totul specială, acest adevărat „calendar perpetuu pentru manechine” duce piesa către filozofia minimalistă cultivată în mod obișnuit de H. Moser & Cie., pe care cadranul redus iar funcțiile intuitive ale calendarului perpetuu o ilustrează perfect. Într-o întreprindere creativă demonstrând umorul neobișnuit al lui H. Moser & Cie., cadranul Endeavour Perpetual Calendar a a fost mâzgălit cu note și desene care încapsulează trăsăturile comice acestei piese, cum ar fi trucuri mnemonice folosite la clasă, la școală de tocilari și chiulangii deopotrivă.

Cu un mecanismcomplexă și un design minimalist izbitor, susținând simțul rar al umorului auto-referențial al mărcii, ediția limitată H. Moser & Cie Endeavour Perpetual Calendar Tutorial este o ripostă revigorantă la un peisaj de ceasuri de lux extrem de serios. Vor fi realizate doar 20 de exemple ale H. Moser & Cie Endeavour Perpetual Calendar, iar ceasul este disponibil acum prin dealerii autorizați. Prețul recomandat pentru H. Moser & Cie Endeavour Perpetual Calendar se ridică la 65.000 USD la momentul scrierii acestor rânduri.