Alessandro Michele pleacă de la Gucci

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 24-11-2022

în: FashionNews

Gucci

Moda se pregătește pentru un alt joc de scaune muzicale. Miercuri, Gucci a anunțat că Alessandro Michele va părăsi Gucci după șapte ani ca director de creație al mărcii. Vestea a venit la mai puțin de 24 de ore după ce au început să apară zvonuri legate de plecarea lui Michele.

Un raport publicat marți seara a citat o sursă anonimă care susținea că lui Michele „a fost rugat să inițieze o schimbare puternică de design” pentru brand. Aparent, designerul – cunoscut pentru simțul său romantic și maximalist de design – nu a reușit să îndeplinească cererea. Deși nici Michele, nici Gucci nu au furnizat un motiv pentru plecarea directorului de creație, cele două entități au emis declarații care confirmă zvonurile.

„Sunt momente în care drumurile se despart din cauza perspectivelor diferite pe care fiecare dintre noi le poate avea. Astăzi se încheie pentru mine o călătorie extraordinară, care durează de mai bine de douăzeci de ani, în cadrul unei companii căreia i-am dedicat neobosit toată dragostea și pasiunea creativă”, a spus Michele.

CEO-ul Gucci, Marco Bizzarri, și-a exprimat recunoștința pentru munca lui Michele în cadrul casei de modă. „Am fost norocos să am avut ocazia să-l cunosc pe Alessandro la sfârșitul anului 2014. Aș dori să-i mulțumesc pentru cei 20 de ani de angajament față de Gucci și pentru viziunea, devotamentul și dragostea necondiționată pentru această casă unică în timpul mandatului său ca director de creație”, a spus Bizzarri într-un comunicat de presă.

Michele s-a alăturat Gucci în 2002 ca designer de accesorii, ajungând în cele din urmă să lucreze cu directorul de creație de la vremea respectivă, Frida Giannini. Michele l-a înlocuit pe Giannini după ce a plecat în 2015, o mișcare care a transformat radical estetica Gucci. Înlocuind sex-appealul subestimat al predecesorului său cu un glamour extravagant, inspirat din anii ’70, Michele a deschis lumea Gucci unui public mai tânăr și mai divers.