Producătorii de ceasuri de lux planifică redeschiderea fabricilor

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-04-2020

în: NewsWatches

ceasuri

Elveția, baza de producție a marilor branduri de orologerie de lux din lume, se confruntă cu pandemia de coronavirus care a condus la închiderea marilor fabrici din țară.

Rolex și Hublot au închis temporar fabricile, potrivit unei informații publicate de WatchPro.com la mijlocul lunii martie. Decizii similare au fost luate de branduri premium precum Patek Philippe, Breitling, Audemars Piguet și TAG Heuer. Redeschiderea liniilor de producție va depinde în mare parte de contexul economic și de progresul înregistrat de autorități în combaterea infecțiilor cu coronavirus.

În schimb, Breitling a anunțat că va reîncepe producția de ceasuri pe 6 aprilie la fabrica din La Chaux-De-Fond, Elveția. Fluxul de lucru va avea în vedere măsurile de distanțare socială astfel încât capacitatea de producție va fi reluată la un grad de până la 70%.

Patek Philippe a amânat toate lansările de ceasuri din acest an pentru anul viitor din cauza stopării operațiunilor de producție, potrivit WathPro.com. Totuși, pentru a compensa într-un anumit grad stoparea abruptă a producției și a vânzărilor, producătorul din Geneva va permite pentru prima dată rețelei de dealeri autorizați să comercializeze ceasurile online.

În Elveția au fost confirmate peste 21.000 de cazuri de coronavirus și în jur de 700 de decese.

Energy Expo 10-13 octombrie