Nina Maurer, despre puterea inovației în designul interior

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-05-2019

în: Art & Design

Pasionată de designul interior și puterea acestei industrii de a oferi o personalitate unică locuințelor, Nina Maurer spune că românii sunt tot mai deschiși la soluții inovatoare pentru amenajările interioare. Am stat de vorbă cu Nina Maurer, acționar al Maurer Imobiliare și soția lui Simon Maurer, despre proiectele sale din zona de design interior, leadership, viața de familie, dar și despre inovația care îmbunătățește experiența de locuire.

Cum v-ați descoperit pasiunea pentru lumea designului interior și care sunt sursele dumneavoastră de inspirație?
Pasiunea pentru designul interior o am de multă vreme, dar în ultimul timp s-a accentuat, dat fiind faptul că am un cadru propice pentru a o pune în valoare. Business-ul în domeniul imobiliarelor a fost elementul care m-a motivat și care a dat cale liberă imaginației și fanteziei. Este necesar să ne adaptăm mereu noilor trenduri și să dăm expresie sentimentelor și personalității noastre prin designul interior. Nu pot să nu aduc în prim-plan stilurile pe care le-am
abordat în amenajarea locuințelor noastre: stilul rustic, agreat de soțul meu extrem de mult și care conferă o stare de căldură, o intimitate aparte, stilul clasic care are o eleganță și un rafinament aparte, stilul modern cu linii fine și delicate, forme clare, minim de accesorii și decorațiuni, și stilul mediteranean. Locuința cu stilul mediteranean este într-o zonă însorită tot timpul anului și am pus accent pe partea exterioară, a teraselor, pentru a petrece timp cât mai mult afară.

Ca surse de inspirație principale sunt călătoriile dese în diverse colțuri ale lumii, care îți deschid orizonturi noi, îți schimbă viziunea cu privire la lume, viață și îți rafinează simțul estetic. Soțul meu, omul din spatele acestor proiecte minunate, persoana care le-a însuflețit și le-a dat viață, a contribuit extrem de mult la dezvoltarea mea pe toate planurile.

Care sunt proiectele cu care vă mândriți cel mai mult în zona de design interior?
Toate proiectele noastre îmi sunt extrem de dragi. Am început cu deschiderea unei grădinițe moderne în care cei mici să se simtă ca acasă. Am ales un mobilier și decorațiuni care să constituie un mediu prielnic învățării, dar să aibă și armonie și culoare. Proiectul nostru de debut este Avantgarden, un proiect de suflet în care am pus toată dragostea pentru a da naștere unor locuințe care să se plieze nevoilor și bugetului tuturor clienților noștri. Maurer Residence este, de asemenea, un proiect în care am investit la fel de mult suflet și care a avut la bază și experiența dobândită din trecut, dar și dorința de a schimba ceva în domeniul imobiliarelor. Cel mai modern și mai luxos ansamblu rezidențial este la Cluj și reprezintă apogeul muncii noastre. În prezent sunt extrem de încântată și legată sufletește de proiectul Maurer Innovation, care își propune să îmbine utilul cu plăcutul, dând naștere unor piese de mobilier revoluționare care vor îmbunătăți viața oamenilor: patul rabatabil și peretele care la o simplă apăsare de buton îți modifică întregul aspect al casei pentru a te bucura de mai mult spațiu.

Cum percep românii designul interior și ce așteptări au de la un specialist din această industrie?
Am observat că în ultimul timp românii încep să experimenteze, să iasă din zona de confort și să încerce și altceva. Oamenii au nevoie de mai mult spațiu, de deschidere, de lumină și acesta este motivul pentru care Maurer Innovation propune un produs care îți transformă un apartament de trei camere într-un open space în doar 30 de secunde. Încercăm mereu să fim în pas cu cerințele și nevoile clienților noștri. Acesta este unul dintre principiile după care ne ghidăm.

Sunteți pasionată și de fashion. Cum se îmbină acest domeniu cu cel al designului interior?
Pasiunea pentru fashion merge mână în mână cu cea pentru design pentru că ambele sunt forme de exprimare a frumosului, ambele dau expresie sentimentelor și personalității mele.

Cum se traduce luxul în amenajările interioare?
Voi răspunde printr-un citat, care îi aparține lui Coco Chanel: ,,Unii oameni cred că luxul este opusul sărăciei. Nu este. Este opusul vulgarității”. Luxul reprezintă o stare, este un mod de a exprima ceea ce ești în locul unde trăiești.

Cum ați descrie leadership-ul în industria în care vă desfășurați activitatea profesională? Care sunt principiile după care vă ghidați?
Un lider trebuie să fie sincer, transparent, să aibă abilitatea de a transmite principii și valori emoționale, să fie empatic și să creadă în cei cu care lucrează, să fie un bun psiholog, să aibă intuiție și toleranță. Dacă Dumnezeu este unul din factorii de referință din viața lui, un lider va reuși să găsească mereu un canal funcțional de comunicare cu ceilalți. În tot ceea ce facem, există Dumnezeu.

Cum îmbinați activitatea profesională cu viața de familie?
Faptul că nu am asupra mea o presiune profesională îmi dă libertatea de a mă exprima, de a fi creativă și de a încerca să mă autodepășesc. Prioritatea mea sunt copiii, investesc foarte mult în educația lor, petrecem cât mai mult timp împreună, călătorim mult și caut să găsesc în mine cea mai bună versiune pentru a-i crește frumos și armonios. Familia este motorul întregii noastre activități, de acolo ne luăm energia și starea de bine, căldura și motivația.

Galerie Foto