A fost lansat Bentley Continental GT Speed ​​2022, un super car excelent pentru plimbările de primăvară

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 15-04-2021

în: AutoNews

Nu este ușor să îmbunătățiți un Grand Tourer regal care să împacheteze 650 CP, dar acest lucru nu l-a descurajat pe Bentley. La doar câteva săptămâni de la lansarea noului Bentley Continental GT Speed ​​2022, s-a dezvăluit o variantă drop-top de înaltă performanță, potrivită pentru turneele de primăvară.

Producătorul auto spune că modelul de a treia generație este „cea mai puternică interpretare, axată pe șofer”, a modelului Grand Tourer convertibil de referință. La fel ca omologul său hard-top, noul Continental GT Convertible Speed ​​oferă o versiune modernizată a renumitului W12 de 6,0 litri al lui Bentley.

foto via @robbreport.com

GT poate crește, de asemenea, de la zero la 60 mph în doar 3,6 secunde, ceea ce este cu 0,1 secunde mai lent decât fratele său cu acoperiș fix, dar cu 0,1 secunde mai rapid decât modelul obișnuit Continental GT Convertible. În plus, schimbarea transmisiei cu dublu ambreiaj, cu opt trepte, a celor patru roți este de două ori mai rapidă în modul Sport pentru o tranziție lină între trepte de viteză.

Noua variantă a fost tratată cu numeroase îmbunătățiri ale șasiului pentru o manevrabilitate îmbunătățită. În modul Confort, aderența generală este echilibrată între roțile din față și spate, în timp ce modul Sport trimite un cuplu mai mare în spate. Între timp, sistemul de direcție integrat modificat și noul diferențial electronic din spate îmbunătățesc și mai mult stabilitatea, iar frânele carbon-ceramice promit doar cantitatea potrivită de putere de oprire.

foto via @robbreport.com

Exteriorul elegant al decapotabilului este caracterizat de grile cu nuanțe întunecate, împreună cu praguri și insigne sportive Speed. Deține roți de 22 inci disponibile în trei finisaje diferite. Acolo, piesă de rezistență este, desigur, acoperișul îndoit în formă de Z. Proiectat la perfecțiune, poate fi coborât sau ridicat în 19 secunde la viteze de până la 30 mph pentru a vă oferi toate senzațiile în aer liber. Acoperișul este, de asemenea, disponibil în șapte culori diferite, inclusiv o versiune contemporană a tweedului tradițional britanic.

foto via @robbreport.com

În interior, decapotabila este cu 3 decibeli mai silențioasă decât predecesorul său datorită noii izolații fonice a acoperișului. Bineînțeles, este și luxos. Poate fi personalizat cu 15 nuanțe principale și 11 nuanțe secundare. Interiorul prezintă, de asemenea, matlasarea semnăturii, împreună cu insigne Speed ​​brodate pe tetiere și o placă Speed ​​în banda de rulare. Șoferii se vor bucura, de asemenea, de scaune încălzite și ventilate.

foto via @robbreport.com

Deși costul decapotabilului urmează să vină, Bentley Continental GT Speed ​​2022 are un preț de la 274.900 USD și poate fi comandat online începând cu 13 aprilie 2021.

Sursa: Bentley’s New Continental GT Speed Convertible Is a 650 HP Beauty Fit for Spring Touring

Energy Expo 10-13 octombrie