Piloţii oficiali BMW M în puncte de la deschiderea sezonului DTM – Marco Wittmann termină pe locul al patrulea şi obţine cel mai bun rezultat al weekendului

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 03-05-2022

în: Auto

Echipele BMW M Motorsport, Walkenhorst Motorsport şi Schubert Motorsport, au început sezonul DTM cu câteva rezultate bune. Piloţii oficiali BMW M – Marco Wittmann (Germania), Sheldon van der Linde (Africa de Sud) şi Philipp Eng (Austria) – au ieşit în evidenţă la debutul noului BMW M4 GT3 în DTM, la Portimão (Portugalia). Cel mai bun rezultat a fost reuşit de Wittmann, care a terminat pe locul al patrulea în cursa de duminică. Van der Linde a obţinut clasări pe locurile al şaptelea, respectiv al optulea, fiind singurul pilot care a intrat în Top 10 în ambele curse. Sâmbătă, o cursă de recuperare grozavă a lui Eng l-a dus pe locul al nouălea de pe poziţia a 24-a ocupată pe grila de start. Franciscus van Meel, directorul executiv BMW M GmbH, şi Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport, au fost în Portugalia pentru weekendul de cursă.

Van der Linde s-a comportat constant bine pe parcursul întregului weekend, încheind ambele sesiuni de calificări ca cel mai rapid pilot BMW M Motorsport şi acumulând 10 puncte. După ce s-a retras din cursa de sâmbătă, Wittmann a revenit puternic duminică, realizând câteva manevre de depăşire notabile cu BMW M4 GT3, astfel că a încheiat pe locul al patrulea, obţinând 12 puncte. După cursa de recuperare de sâmbătă, Eng s-a retras din manşa de duminică după o coliziune la start, fără să fie vinovat pentru incident. Esteban Muth (Belgia) a trecut linia de sosire de două ori pe locul al 14-lea, în al doilea BMW M4 GT3 al Walkenhorst Motorsport. Sezonul continuă la 21-22 mai, cu cele două curse de la Lausitzring (Germania).

 

Reacţii după weekendul DTM de la Portimão

Andreas Roos (director BMW M Motorsport): „Acesta a fost un început bun şi solid pentru BMW M4 GT3 în DTM. În special duminică, sesiunea de calificări şi cursa au dezvăluit cât de aproape este întregul pluton. Marco Wittmann a reuşit să lupte pentru un loc pe podium, dar, din păcate, nu a obţinut rezultatul dorit. În general, plasarea a două maşini în Top zece cu fiecare ocazie a fost o performanţă pe care piloţii şi echipele pot construi mai departe. Totuşi, obiectivul este să ne îmbunătăţim rezultatele în continuare, astfel încât curând să putem vedea un reprezentant BMW M Motorsport pe podium. Felicitări Walkenhorst Motorsport, Schubert Motorsport şi piloţilor pentru o performanţă bună în acest weekend”.