Hammam-ul, o experiență wellness de neratat!

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 18-07-2023

în: Beauty

Hammam

Hammam-ul are o istorie bogată, care datează din timpul Imperiului Roman, și a evoluat de-a lungul vremii pentru a deveni o formă populară de terapie wellness. Hammam-ul oferă o serie de beneficii pentru sănătate și este o modalitate excelentă de a te relaxa și de a întineri corpul și mintea. La THAIco SPA, putem beneficia și noi astăzi de această procedură wellness, adusă la rang de artă grație profesionalismului și atenției terapeuților Spa.

Originea hammam-ului

Cunoscut și sub numele de baie turcească, originea hammam-ului poate fi urmărită încă din Imperiul Roman, unde a fost introdus ca formă de scăldat public. Băile romane nu erau doar un loc de igienă, ci serveau și ca loc de întâlnire socială. Conceptul de baie comunală a fost adoptat și de Imperiul Otoman, care a introdus o versiune mai rafinată și mai luxoasă a băii romane, cunoscută drept hammam.

Hammam-ul a fost o parte semnificativă a culturii otomane și a fost adesea folosit ca loc de socializare și relaxare. De asemenea, a fost considerat o formă de terapie, deoarece se credea că are multe beneficii pentru sănătate, fiind folosit pentru tratamentul diferitelor afecțiuni, inclusiv probleme respiratorii, afecțiuni ale pielii și dureri articulare.

Experiența hammam implica, de obicei, o serie de camere de aburi cu temperaturi diferite, care au fost concepute pentru a relaxa și întineri corpul. Băile de aburi erau adesea infuzate cu uleiuri esențiale, precum eucalipt sau lavandă, care contribuiau la crearea unui mediu liniștitor și aromat. Ulterior, hammam-ul s-a răspândit dincolo de Imperiul Otoman și a devenit popular în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, iar astăzi este deja consacrat ca o formă populară de terapie Spa în întreaga lume, pentru a promova relaxarea, detoxifierea și ameliorarea stresului.

De ce hammam la THAIco SPA?

Terapia Hammam la THAIco SPA este o experiență de curățare și relaxare tradițională turcească, ce include mai multe etape. Această terapie începe, de obicei, cu o perioadă de relaxare în camera de așteptare, urmată de o vizită în camera de aburi, unde se creează o atmosferă umedă și caldă, care ajută la deschiderea porilor pielii și la eliminarea toxinelor din corp.

După perioada de aburi, se continuă cu o sesiune de exfoliere și spălare a corpului cu ajutorul unei mănuși speciale numită „kese” și cu săpun negru, care ajută la hidratarea și curățarea pielii. După aceea, urmează o sesiune de masaj, care poate fi personalizată în funcție de preferințele și nevoile individuale ale clientului. Terapia Hammam la THAIco SPA este concepută pentru a oferi o experiență de curățare profundă a corpului și de relaxare a minții, ajutând la eliminarea stresului și a tensiunii acumulate în corp și în minte.

Hammam

Beneficiile hammam-ului

Hammam-ul oferă o serie de beneficii pentru sănătatea și starea de bine a corpului și minții, printre care se numără:

  • curățarea pielii: hammam-ul este o metodă excelentă pentru curățarea profundă a pielii, ajutând la eliminarea celulelor moarte și a impurităților de pe suprafața pielii;
  • hidratarea pielii: hammam-ul folosește produse speciale, cum ar fi săpunul negru, pentru a hidrata și a hrăni pielea;
  • eliminarea toxinelor: vizitarea regulată a hammam-ului poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp prin transpirație;
  • relaxarea corpului: hammam-ul poate ajuta la eliminarea stresului și a tensiunii din corp și poate fi o metodă excelentă de relaxare;
  • stimularea circulației sanguine: hammam-ul poate ajuta la stimularea circulației sanguine prin deschiderea porilor pielii și prin efectul de încălzire asupra corpului;
  • îmbunătățirea sănătății respiratorii: hammam-ul poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și poate fi benefic pentru persoanele cu probleme respiratorii cum ar fi astmul;
  • îmbunătățirea sistemului imunitar: hammam-ul poate ajuta la întărirea sistemului imunitar prin eliminarea toxinelor și prin stimularea circulației sanguine.

Cât de des este indicat hammam-ul?

Frecvența cu care se recomandă vizitarea hammam-ului poate varia în funcție de nevoile și preferințele individuale. În general, se poate vizita hammam-ul o dată sau de două ori pe lună pentru a menține o igienă și o hidratare corespunzătoare a pielii și pentru a obține beneficiile de relaxare și curățare a corpului. Totuși, persoanele cu probleme de sănătate sau care iau anumite medicamente ar trebui să consulte un medic înainte de a încerca hammam-ul sau orice altă terapie Spa. De asemenea, persoanele cu pielea sensibilă sau uscată ar trebui să limiteze frecvența vizitelor la hammam pentru a evita iritații sau uscarea excesivă a pielii. Este important să urmați recomandările terapeuților Spa și să acordați atenție corpului vostru pentru a determina cât de des puteți vizita hammam-ul și pentru a vă asigura că obțineți toate beneficiile acestuia, fără a vă afecta sănătatea.

Ofertă specială marca THAIco SPA

La achiziționarea oricărei terapii de masaj, THAIco SPA oferă 20% reducere la orice terapie Hammam.

Ce spun clienții THAIco SPA despre acest serviciu?

Din recenziile clienților THAIco SPA rezultă că experiența hammam este apreciată pentru beneficiile sale de curățare și relaxare, precum și pentru nivelul de profesionalism al terapeuților Spa:

„Am fost la THAIco SPA pentru prima dată și am ales hammam-ul. A fost o experiență uimitoare! Terapeuții au fost foarte atenți și am simțit că toate nevoile mele sunt satisfăcute. După hammam, am simțit că pielea mea este curată și catifelată, iar starea mea de spirit era mult mai relaxată.”

„Am avut o experiență minunată în hammam-ul THAIco SPA. Terapeuții sunt atât de atenți și au explicat fiecare etapă a procesului. Hammam-ul a fost o adevărată împrospătare pentru corpul meu și am plecat cu senzația de revitalizare și relaxare.”

„Recomand hammam-ul la THAIco SPA pentru oricine caută o experiență autentică de curățare și relaxare. Pielea mea a fost curățată și hidratată, iar starea mea de spirit a fost îmbunătățită. Este cu siguranță o experiență pe care o voi repeta!”

Energy Expo 10-13 octombrie