Bentley și Macallan au creat un decantor unic

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 25-08-2022

în: News

Bentley

Anunțat pentru prima dată în iulie 2021, parteneriatul dintre The Macallan și Bentley Motors aduce laolaltă moștenirea și măiestria celor două branduri istorice. Concentrându-se pe valorile comune ale inovației, măiestriei și creativității, a fost dezvăluit un prototip al acestei colaborări, Macallan Horizon.

Bentley Motors și The Macallan au dezvăluit prima ediție limitată de whisky single malt – izbitorul Macallan Horizon. Deși nu există nicio îndoială că licoarea este rafinată, designul orizontal ingenios și decantorul durabil merită laudat.

Bentley

Bentley Media a spus că whisky-ul single malt în ediție limitată aduce un omagiu celebrilor șase piloni prin încorporarea a șase materiale unice reciclate, reutilizate sau din surse etice, care fac parte integrantă din The Macallan și Bentley Motors. Ținând cont de faptul că atât Macallan, cât și Bentley Motors și-au stabilit obiective ambițioase pentru a fi deveni sustenabile până în 2030, decantoarele sunt fabricate din cinci materiale, toate reciclate, printre care se numără cupru, sticlă, piele, aluminiu și lemn. Al șaselea material este whisky-ul din decantor.

Inspirat de traiectoria unei mașini, decantorul Macallan Horizon se răsucește la 180 de grade de la bază până la vârf. Interesant este că acesta stă orizontal într-un leagăn special construit și nu are o bază în picioare.

Bentley

„Inspirându-ne din industria auto, ne prezentăm dezvoltarea creativă a lui Macallan Horizon, care este printre cele mai inovatoare proiecte la care ne-am angajat în istoria noastră de 200 de ani. Colaborarea cu Bentley Motors ne-a inspirat să vedem lucrurile diferit. În lumea whisky-ului, totul este vertical. Când ne-am uitat la direcția orizontală urmărită de Bentley Motors ca parte a industriei auto, ne-a făcut să ne gândim cum am putea adapta acest format pentru whisky, care în cele din urmă trebuie să fie turnat”, a declarat Jaume Ferras, director de creație pentru The Macallan.

Din păcate, nu vor fi disponibile mai multe informații despre Macallan Horizon întrucât acesta va fi lansat în vara anului 2023.