Macallan a dezvăluit The Reach – cel mai vechi whisky din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 15-02-2022

în: News

Macallan

Macallan a dezvăluit The Reach, un whisky single malt vechi de 81 de ani, fabricat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. The Reach’ este cu un an mai vechi decât un Glenlivet de 80 de ani (îmbuteliat tot în 1940) care a fost declarat cel mai vechi whisky single malt din toate timpurile.

Incomparabilul whisky single malt reflectă un moment extraordinar din istorie și exemplifică spiritul de durată care a stat în centrul The Macallan de aproape 200 de ani. The Reach este o dovadă a grijii și angajamentului față de excelența fără compromisuri care a condus The Macallan de când a fost fondat în 1824.

Macallan

The Reach este prezentat într-un decantor rafinat creat din sticlă suflată, poziționat pe o sculptură din bronz cu trei mâini. Fiecare mână reprezintă diferite personaje din istoria lui Macallan. O mână comemorează muncitorii distileriei din 1940, care au creat spiritul în urmă cu mai bine de opt decenii. O alta este mâna fostului președinte, Allan Shiach, al cărui bunic a condus compania când această băutură remarcabilă a fost produsă pentru prima dată. Al treilea personaj este cel al maestrului producător de whisky contemporan, Kirsteen Campbell, care a selectat cu atenție butoiul din 1940 folosit pentru a crea The Reach.

„Este o onoare să vă prezint The Reach. Creat într-o perioadă tulbure din lume, această expresie extraordinară prezintă istoria, ingeniozitatea și forța de caracter inconfundabilă a lui Macallan. Producerea The Reach a fost cu adevărat un efort colectiv. Este, de asemenea, un omagiu adus oamenilor care au făcut acest prețios whisky și spiritului lor de durată, care nu a apus niciodată.” a spus Campbell.

Macallan

Sculptorul Saskia Robinson a produs nenumărate desene din fiecare perspectivă pentru a crea sculptura. Detaliile venelor, unghiilor și pielii sunt înregistrate cu o acuratețe extraordinară în turnarea din bronz. Sclipirea metalului contrastează frumos cu whisky-ul de culoarea chihlimbarului închis. Suprafața carafei de sticlă prezintă adâncituri subtile care se potrivesc cu amprentele mâinilor de bronz care îl susțin, în timp ce o casetă din lemn, realizată dintr-un ulm căzut despre care se crede că se afla pe The Macallan Estate în 1940, găzduiește decantorul.

„Nuanța sa auburn este primul indiciu al profunzimii acestui whisky remarcabil. Acesta oferă note de ciocolată neagră și scorțișoară, ducând la caramel de melasă, ghimbir cristalizat și ananas carbonizat, înainte de a lăsa loc unui final intens bogat, dulce și afumat ”, a spus Campbell.

The Reach este produs în ediție limitată, fiind disponbile doar 288 de decantoare în întreaga lume. Prețul unui astfel de decantor este de 125.000 de dolari.