Flota aeriană a lui Donald Trump

Scris de Luxury
Publicat la data de: 17-03-2017

în: Aviație

Flota aeriană a lui Donald Trump

În ultimele luni, Donald J. Trump, președintele ales al Statelor Unite, a fost văzut traversând ţara într-un business jet tip Cessna 750 Citation X, preferat de omul de afaceri american în campanie datorită dimensiunilor reduse. În afară de acesta, Trump deţine încă patru aeronave – un Boeing 757 şi trei elicoptere Sikorsky, o flotă devenită parte importantă a imaginii miliardarului american. Boeing-ul model 757-200, pe care este scris cu litere aurii numele lui Trump, a costat 100 milioane de dolari.

Flota aeriană a lui Donald Trump

Flota aeriană a lui Donald Trump

„T-Bird” Boeing 757-200
Amanda Miller, vicepreşedinte responsabil cu marketingul la The Trump Organization, a oferit un tur al avionului privat al lui Donald Trump, numit de acesta „T-Bird”. Aparatul de zbor este un Boeing 757-200 cumpărat în 2011. Acesta include un dormitor cu lenjerie din mătase naturală şi un cinematograf, iar multe dintre ornamentele interioare (cataramele centurilor de siguranţă, chiuveta din baie) sunt placate cu aur de 24 carate. În dormitor, pernele şi cuvertura sunt brodate cu sigla familiei Trump.

Donald Trump a cumpărat avionul, care i-a aparţinut cofondatorului Microsoft, Paul Allen, pentru aproximativ 100 milioane de dolari. Aeronava a primit mai multe îmbunătăţiri şi include tehnologie de ultimă generaţie. Fiecare scaun din avion are propriul ecran TV, iar în camera de oaspeţi a fost instalat un sistem home cinema care include o bibliotecă de 2.500 de filme. 

Avionul a zburat pentru prima dată în mai 1991 şi aparţinea atunci companiei daneze low-cost Sterling Airlines, care între timp a dispărut. Peste câţiva ani a intrat în posesia companiei mexicane TAESA, care este, de asemenea, defunctă în acest moment. În 1995, a intrat în posesia lui Allen. Când Trump a cumpărat avionul, acesta avea deja 20 de ani. Înainte de acest model, Trump a deţinut un Boeing 727 construit în 1969.

Flota aeriană a lui Donald Trump

Sikorsky S-76B 
Acest tip de elicopter poate transporta 12 – 13 persoane, iar viteza sa maximă este de 287 kilometri pe oră. Pe lângă toate acestea, Pentagonul a acordat recent un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari constructorului aeronautic american Sikorsky, pentru crearea şi producerea a şase elicoptere destinate transportului preşedintelui Statelor Unite începând din 2020, relatează AFP.

Flota aeriană a lui Donald Trump Flota aeriană a lui Donald Trump Flota aeriană a lui Donald Trump Flota aeriană a lui Donald Trump Flota aeriană a lui Donald Trump