Experiența unui avion privat de lux, oferită de Four Seasons

Scris de Luxury
Publicat la data de: 20-08-2019

în: Aviație

Grupul hotelier Four Seasons a anunțat că va inaugura un nou avion privat care va fi la fel de luxos și strălucitor precum renumitul său portofoliu de proprietăți. Totul, pentru a oferi o experiență desăvârșită pasagerilor care sunt pregătiți să plătească circa 150.000 de dolari pentru o călătorie de trei săptămâni care-i va duce în destinații unice de pe mai multe continente.

Aeronava este furnizată de către Airbus, fiind vorba despre modelul A321 din gama NEO, și urmează să fie personalizată integral de cei de la Four Seasons. Până în prezent, compania folosea un avion Boeing, model 757-200ER, pentru a oferi servicii de călătorie exclusiviste pentru clienții cu pretenții. Prin acest serviciu, Four Seasons vrea să ofere și în zbor aceeași experiență de patru stele de care clienții se pot bucura în hotelurile și resorturile din jurul lumii operate de către grup.

În noul model de avion, finisajele premium, realizate manual, sunt gândite strategic pentru a oferi o funcționalitate intuitivă persoanelor aflate la bord. Aici, pasagerii vor avea la dispoziție 48 de scaune cu un spațiu personal de doi metri pentru fiecare persoană. Acestea sunt fabricate de Optimares și sunt îmbrăcate în piele furnizată de producătorul italian Poltrona Frau. Fiecare scaun va fi echipat cu un iPad prin care va fi distribuit conținutul video la bord.

Scaunele vor putea fi transformate în adevărate paturi, iar pasagerii vor fi răsfățați în timpul zborului și cu băuturi fine de la bar, având posibilitatea de a se relaxa în zona de lounge. Aeronava se mândrește cu cea mai lată și mai înaltă cabină din această clasă. Băile sunt, de asemenea, spațioase, cu dimensiuni similare celor de tip rezidențial.

„În proiectarea noului avion privat Four Seasons, am fost inspirați de strălucirea și prestigiul călătoriilor cu avionul din trecut, când fiecare zbor era o ocazie specială. Cu un accent sporit pe confort și funcționalitate, scopul nostru este acela de a crea un mediu care să încurajeze interacțiunea socială spontană între toți cei prezenți la bord”, a explicat Dana Kalczak, vicepreședinte al departamentului de design din cadrul Four Seasons.

Experții lanțului hotelier vor putea să ofere din secretele lor chiar în timpul zborului. Astfel, clienții vor avea ocazia să interacționeze cu bucătari-șefi, experți în wellness și alți specialiști Four Seasons prin intermediul unor ateliere, demonstrații educaționale și activități culinare, într-un cadru care îmbină imaginația și arta. Staff-ul va cuprinde, de asemenea, un medic, un chef, precum și alți profesioniști care vor avea grijă ca pasagerii să se bucure din plin de experiența unică oferită.

Christian Clerc, președinte Worldwide Hotel Operations în cadrul Four Seasons Hotels and Resorts, susține că această experiență „definește luxul modern al călătoriei cu avionul”. Cei interesați vor mai avea de așteptat până în anul 2021, însă compania acceptă deja cereri din partea persoanelor care își doresc o astfel de călătorie.

Four Seasons a lansat prima experiență de tip Private Jet în anul 2015, iar până în prezent a transportat sute de oaspeți către destinații fascinante din jurul lumii, facilitând experiențe cu adevărat memorabile, care pot schimba vieți.

Master la bord

Privilegiații pasageri ai noului avion vor fi însoțiți de un terapeut wellness pe ruta Sydney – Bali, care îi va răsfăța cu tratamente personalizate de întinerire pentru mâini, ochi și corp. De la Sankt Petersburg la Paris, aceștia vor putea degusta vinuri rare de colecție în compania unui maestru somelier.

Pentru o călătorie de circa trei săptămâni, în care vor fi traversate patru continente, prețul unui bilet pentru o persoană se ridică la aproape 150.000 de dolari. Rutele pentru noul avion nu au fost dezvăluite încă, dar un anunț oficial ar urma să fie făcut în cursul acestui an. 

Galerie Foto