Dalmore celebrează 180 de ani de istorie cu o colecție rară de whisky

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 20-03-2020

în: Vip

dalmore

Pentru a marca 180 de ani de existență pe piața whisky-ului premium, Dalmore a lansat o colecție rară de whisky single malt de 60 de ani.

Dalmore 60 Year Old a fost creat din două butoaie gemene, ultimele din era Mackenzie, depozitate unul lângă altul în regiunea scoțiană Highlands. Ediția specială este limitată la doar trei decantoare, în onoarea aniversării producătorului.

Timp de trei generații, distileria Dalmore a fost condusă de clanul Mackenzie, pionieri în arta fabricării unui whisky de calitate. Clanul a decis să încrusteze fiecare decantor cu însemnul distinctiv al cerbului regal, devenit între timp un simbol recunoscut la nivel global.

Richard Paterson, maestrul distilator al Casei, a creat Dalmore 60 Year Old prin reunirea a două butoaie extrem de rare, vechi de șase decenii. Acestea s-au maturat treptat, dezvoltând noi și noi straturi de intensitate, whisky-ul din fiecare butoi evoluând într-un mod diferit în ultimii 60 de ani. „Reunirea celor două licori a dat naștere unui whisky memorabil care surclasează în excelență suma părților sale”, a spus Paterson.

Whisky-ul Dalmore 60 Year Old va fi lansat în cadrul unui eveniment special la sediul companiei, iar ulterior va porni într-un turneu internațional, prin Shanghai, Los Angeles, Taipei și Londra. Producătorul spune că Dalmore 60 Year Old „reflectă moștenirea istorică a distileriei, spiritul său de pionierat și lupta neobosită de a obține whisky-ul perfect”.

O sticlă exclusivistă din colecția Dalmore L’Anima, creată de către Paterson în parteneriat cu faimosul chef italian Massimo Bottura, a fost vândută la licitație cu aproape 109.000 de lire sterline. Banii obținuți în urma vânzării au fost donați organizației nonprofit Food for Soul, înființată de Bottura.