O sticlă din cel mai vechi whisky japonez valorează 27.000 de dolari

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 03-02-2020

în: Lifestyle

În segmentul whisky-urilor, japonezii sunt în top, iar cel mai recent whisky din lot este foarte rar – un Yamazi, vechi de 55 de ani, este acum în stoc și este gata de a fi vândut. Deocamdată, doar o sută de sticle din această ediție limitată sunt disponibile și vor fi oferite unor norocoși, pentru suma de 27.600 de dolari fiecare sticlă sau 3 milioane de yeni, pentru întreaga colecție.

Kengo Torii, ownerul companiei Suntory care deține acest whisky, a declarat că “nu au reușit să obțină mult din Yamazaki, așa că s-au gândit să dezvolte un produs care să conțină cel mai vechi tip de whisky”, în timp ce a adăugat că Yamazaki a fost depozitat în butoi dinainte ca el să se fi născut.

Fabricat dintr-un stoc în scădere de whisky-uri neamestecate, Yamazi 55, ce a “îmbătrânit” în butoaiele din stejar Mizunara și stejar alb american, are note aromate de ananas și coajă de portocală. Pe lângă aroma fructată, băutura are un gust dulce și lemnos, cu un finish matur și lung. Amestecul roșiatic, ca de chihlimbar, este disponibil în sticle de cristal confecționate în Japonia, fiecare inscripționată cu numărul 55, în foiță de aur.

Băutura în ediție limitată va fi vândută înainte de luna iunie doar cumpărătorilor aleși prin loterie. Merită să vă încercați norocul pentru o sticlă de single malț japonez exclusivist!

Energy Expo 10-13 octombrie