Shiki-Shima Cel mai luxos tren din Japonia

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-06-2017

în: Vip

 

În 2014, Japonia inaugura primul său tren de lux, dotat cu adevărate dormitoare pe post de cușete. Acum, un al doilea astfel de tren, devenit cel mai luxos din Japonia şi posibil şi cel mai luxos din lume, îşi începe călătoriile.


Numit Shiki-Shima, trenul, prezentat recent în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Tokyo, a fost proiectat de designerul Ken Kiyoyuki Okuyama în stilul Art Deco și include zece vagoane cu 34 de locuri de dormit. Acesta va străbate nord-estul Japoniei, fiind alcătuit din cinci apartamente de lux cu două etaje, două vagoane cu pereţi de sticlă, un vagon pentru servirea mesei şi un salon. Fiecare apartament este prevăzut, în partea de sus, cu câte un dormitor de patru persoane, iar în partea de jos cu două paturi duble, baie privată cu duş şi toaletă. Decoraţiile minimaliste ale spaţiilor îmbină, în forme neaşteptate, elemente din lemn cu hârtie Washi.

Pentru două zile de călătorie, o singură persoană trebuie să scoată din buzunar 2.500 de euro, în timp ce pentru patru zile de călătorie, preţul va fi de aproape 6.000 de euro.
Norocoșii care vor petrece trei nopţi în acest paradis pe şine vor avea incluse în preţ vizite la situl Naruko Hot Springs, templul Nikko Toshogu Shrine şi castelul Hirosaki, precum şi excursii adiţionale în care vor avea oportunitatea de a experimenta tehnici tradiţionale sau de a încerca mâncăruri specifice diverselor zone. Astfel, din această experienţă unică nu vor lipsi meniurile senzaţionale preparate de Yoshihiro Murata, unul dintre cei mai renumiţi bucătari japonezi.


Cei care vor dori să se înscrie pe lista exclusivistă, trebuie să aştepte minim șase luni, din cauza fluxului mare de cereri.