Karlmann King, cel mai scump SUV din lume, cu un design spectaculos

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 31-07-2019

în: Vip

Karlmann King, un SUV de șase tone cu o caroserie inspirată din designul avioanelor de vânătoare, a ajuns la vânzare pe piața din Statele Unite ale Americii.

Gigantul motorizat, produs de o echipă de peste 1.800 de persoane, are un preț de 1,8 milioane de dolari, fiind cel mai scump SUV din lume. Construit pe un șasiu de Ford F-550, fiecare model Karlmann King trece printr-un proces de producție de peste 30.000 de ore.

 

Cei care sunt dispuși să plătească prețul astronomic se vor întreba cu siguranță ce primesc pentru această sumă. În primul rând, putem discuta despre exclusivitate, din moment ce caroseria din fibră de carbon va fi singura din trafic care va avea linii și unghiuri geometrice care mai pot fi găsite doar la aeronavele militare. În plus, producătorul oferă inclusiv opțiunea transformării mașinii într-o veritabilă fortăreață pe roți, cu ajutorul caroseriei antiglonț.

 

 

La interior, SUV-ul de șase metri lungime emană opulență prin fiecare centimetru. Designul și finisajele arată spectaculos, similar cu cele pe care le-am putea întâlni în avionul privat al unui miliardar. Astfel, prezența impunătoare a mașinii este completată de o serie de facilități: în interior se pot instala, printre altele, o cafetieră Nespresso, un televizor 4K, o consolă PlayStation 4, telefon prin satelit, purificator de aer, sistem de iluminat cu neon și chiar un seif. Toate sistemele sunt controlate prin intermediul unei aplicații dedicate.

 

În varianta cu panouri antiglonț instalate alături de multiplele facilități pentru pasageri, greutatea modelului Karlmann King sare de șase tone, cu impact major asupra performanței. Deși este propulsat de un motor V10 de 6,8 litri, pe benzină, SUV-ul nu depășește viteza de 140 de kilometri pe oră.

 

În vreme ce pasionații de viteză vor găsi, în mod cert, alternative la prețul pentru care se vinde Karlmann King, nu putem contrazice faptul că acest SUV are toate șansele să devină adevăratul „rege” al șoselelor.