Coronavirus: Moncler donează 10 milioane de euro pentru un nou spital în Milano

Scris de Luxury
Publicat la data de: 18-03-2020

în: FashionNews

Moncler

Brand-ul de fashion Moncler a anunțat că va finanța cu 10 milioane de euro proiectul de construcție al unui nou spital în Milano, oraș aflat în zona cea mai afectată de pandemia de coronavirus din Italia.

Spitalul ar urma să fie realizat în 10 zile și va găzdui peste 400 de paturi pentru terapie intensivă. Proiectul este gestionat de autoritățile din regiune Lombardia și Fundația Fiera Milano.

„Milano este orașul care ne-a oferit tuturor o viață extraordinară”, a spus Remo Ruffini, director Moncler. „Nu putem și nu trebuie să-l abandonăm. Este datoria tuturor să ofere ceva înapoi orașului care ne-a dat atât de multe până acum”, a mai spus executivul.

Fostul premier și magnat media Silvio Berlusconi va dona tot 10 milioane de euro pentru spital, iar o sumă similiară este oferită de lanțul de supermarket-uri Esselunga.

Lupta cu coronavirus este susținută de alte figuri iconice ale industriei de fashion precum Giorgio Armani, Donatella Versace și Marco Bizzarri (Gucci).

În Italia sunt peste 31.000 de persoane infectate cu coronavirus, iar până în acest moment au fost înregistrate 2.403 decese, majoritatea în regiuni din nordul țării, potrivit tg24.sky.it.