Din Kyoto în Ibiza – Iată 9 dintre cele mai scumpe restaurante cu stele Michelin din 2021

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 27-12-2021

în: News

Restaurante

Platforma chefspencil.com a realizat o listă a celor mai scumpe restaurante cu stele Michelin din lume în anul 2021. După ce a cercetat aproape 500 de restaurante, echipa a dezvăluit 9 dintre cele mai scumpe meniuri din lume.

Ciel Bleu

9) Ciel Bleu (Amsterdam, Olanda) – 574 de dolari de persoană

Situat în cartierul Zuid din Amsterdam, Ciel Bleu, cu două stele Michelin, oferă mese exclusiviste, împreună cu vederi panoramice ale orașului de la etajul 23 al hotelului Okura. Cei care își doresc să se răsfețe pot rezerva „masa bucătarului”, o placă de marmură în formă de U, unde pot fi martorii pregătirii mesei în fața lor. Restaurantul este cunoscut pentru rețeta de crab cu caviar Baeri și înghețată Beurre blanc, precum și pentru meniul exclusiv Ciel Bleu Caviar.

Piazza Duomo

8) Piazza Duomo (Alba, Italia) – 580 de dolari de persoană

Când vine vorba de cele mai bune preparate, Italia nu poate rămâne în urmă! Restaurantul Piazza Duomo, situat în Alba își cultivă propriile legume într-o grădină „biodinamică” situată în același sediu. Piazza Duomo este simbolul bucătăriei locale și este celebru în regiunea Piemont.

Guy Savoy

7) Guy Savoy (Paris, Franța) – 615 de dolari de persoană

Cu șase spații de servit masa, Guy Savoy este o încântare senzorială datorită mâncărurilor sale colorate și a artei contemporane care înfrumusețează pereții. Restaurantul este situat pe râul Sena și oferă clienților o experiență culinară desăvârșită, cu flori comestibile care împodobesc farfuriile.

joel-robuchon

6) Joël Robuchon (Tokyo, Japonia) – 637 de dolari, Kikunoi Honten (Kyoto, Japonia) – 637 de dolari, Gion Maruyama (Kyoto, Japonia) – 637 de dolari

Pe al șaselea loc, se situează trei restaurante din Japonia. Joël Robuchon din Tokyo prezintă un aer franțuzesc, cu design-ul castelului, candelabrele de cristal și rețetele europene rafinate, cu indicii autohtone în farfurie.

Kikunoi Honten

Pe de altă parte, oferă o fuziune delicioasă prin amestecarea elementelor occidentale cu gătitul tradițional. Mai mult, acesta funcționează ca un muzeu al culturii japoneze, care este situat în interiorul unui templu antic pitoresc, oferind mâncăruri delicioase pregătite de bucătarul Yoshihiro Murata.

gion-maruyama

În cele din urmă, restaurantul Gion Maruyama din Kyoto se concentrează pe arome și ingrediente naturale cu un meniu care se schimbă sezonier. În mod rotativ, oaspeții pot savura lăstarii de bambus, știuca hamo, ciupercile Matsutake și crabii de zăpadă și peștele-puffer în lunile de iarnă.

Masa

5) Masa (New York, Statele Unite) – 800 de dolari de persoană

Îndepărtându-ne de Asia, dar nu de bucătăria japoneză, avem restaurantul Masa din New York. În interiorul bijuteriei culinare, bucătarul-șef Masayoshi Takayama creează magie cu rețete rafinate de sushi pe farfurii concepute personal de el. Fiecare fel de mâncare include un element unic al bucătăriei japoneze, iar acesta este un lucru care trebuie experimentat.

azabu-kadowaki

4) Azabu Kadowaki (Tokyo, Japonia) – 825 de dolari de persoană

O altă bijuterie din bucătăria japoneză, restaurantul Azabu Kadowaki din Tokyo, este o încântare pentru cei care doresc o experiență gastronomică unică. Acesta găzduiește un blat din lemn de hinoki pentru șase persoane, unde oaspeții pot să stea și să-l privească pe bucătar gătind pe un grătar cu cărbune. Bucătăria este condusă de bucătarul de talie mondială Toshiya Kadowaki, fiecare masă fiind servită în farfurii japoneze ce au un design complicat pentru a îmbunătăți experiența.

Kitcho Arashiyama Honten

3) Kitcho Arashiyama Honten (Kyoto, Japonia) – 910 de dolari de persoană

Oferind clienților o perspectivă exclusivă asupra mâncărurilor și arhitecturii tradiționale japoneze, Kitcho Arashiyama Honten din Kyoto este un fel de spectacol. Găzduiește șapte săli de mese, fiecare cu vedere la o grădină tradițională japoneză. Și păstrându-se aproape de tema sa naturală, ofertele restaurantului includ și o utilizare generoasă a ingredientelor proaspete de sezon, de la ridichi sălbatice până la homar ise-ebi.

Kitcho Arashiyama

2) Ultraviolet by Paul Pairet (Shanghai, China) – 1,422 dolari de persoană

Mergând pe urmele Sublimotionului, Ultraviolet oferă, de asemenea, o culminare unică a tehnologiei virtuale și a modului de a lua masa. Fiecare masă este înconjurată de pereți cu imagini în mișcare, clienții fiind invitați să savureze porții mici cu preparate delicioase, inclusiv “țigarete” cu foie gras și prăjituri lună cu ingrediente tradiționale franceze. Meniul este în principal influențat de vest, cu o notă asiatică.

Sublimotion

1) Sublimotion (Ibiza, Spania) – 1740 de dolari de persoană

Situat pe străzile din Ibiza, Sublimotion oferă oaspeților o experiență cu adevărat neașteptată. Un bucătar cibernetic pregătește mese delicioase în fața oaspeților, oferindu-le ocazia de a parcurge întregul proces gastronomic pas cu pas. Și deși restaurantul nu este omologat Michelin, bucătarul-șef al restaurantului și unul dintre fondatorii săi – Paco Roncero, care creează toată magia, deține două stele Michelin.