Electra, super iahtul cu propulsie hibridă

Scris de Luxury
Publicat la data de: 05-02-2020

în: NauticNews

Hessen Yachts a început să testeze un nou super iaht de 50 metri din clasa 5000 cu o propulsie hibridă care aduce economii proprietarului în timp ce contribuie la protecția mediului.

Modelul Electra , cu un preț de 34,9 milioane de euro, are o carenă din aluminiu și o super structură realizată din același material. Ambarcațiunea de lux este propulsată de motoare MTU care îi oferă o viteză maximă de 16 noduri, dar și o viteză de croazieră de 12 noduri.

Modul hibrid permite iahtului să atingă în mod silențios o viteză de 9 noduri, în timp ce în modul economic viteza maximă ajunge la 12 noduri. Producătorul spune că motorul electric care complementează motorul diesel contribuie la obținerea de economii în exploatare pe termen lung.

Pe iaht este suficient loc pentru 12 invitați care pot călători în șase cabine realizate de designer-ul de interior Cristiano Gatto. Design-ul exterior al iahtului este realizat de Omega Architects.

Mobilierul iahtului combină un design adânc cu tonuri joase care „accentuează conexiunea din interior și exterior”. De la bord pasagerii vor avea o priveliște panoramică datorită ferestrelor cu suprafață generoasă extinse din tavan până în podea.

Electra a început testele în Marea Nordului și va fi livrat cumpărătorului în aprilie 2020.