Mașina de Formula 1 Ferrari a lui Michael Schumacher va fi scoasă la licitație

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 01-08-2023

în: AutoNews

Michael Schumacher

O mașină de curse Ferrari F1, condusă de nimeni altul decât Michael Schumacher, va fi vândută în cadrul unei licitații private organizate de Sotheby’s Sealed și ar putea ajunge la o sumă de aproximativ 10 milioane de dolari. Exemplarul respectiv este un Ferrari F2001b care a fost condus în primele trei curse ale Campionatului Mondial de Formula 1 din 2002 înainte de a fi înlocuit cu modelul F2002.

Ceea ce face acest model cu adevărat special este faptul că septuplul campion de Formula 1 a condus chiar această mașină de curse pentru a câștiga în deschiderea sezonului 2002 al Grand Prix-ului Australiei. Câteva săptămâni mai târziu, la Grand Prix-ul Malaeziei din 2002, Schumacher a obținut cel de-al 150-lea pole position al Ferrari cu aceeași mașină. Cu toate acestea, a terminat pe locul 3 în cursă după ce s-a ciocnit cu Juan Pablo Montoya la start.

Ferrari F2001b este strâns legat de predecesorul său, F2001, având aceeași cutie de viteze și aceeași configurație internă. Mașina de curse F1 este propulsată de un motor V10 de 3,0 litri aspirat natural, care acționează roțile din spate prin intermediul unei transmisii cu șapte trepte. În acele vremuri, acest V10 zgomotos putea produce până la 825 CP la 17.300 rpm, ceea ce este o nebunie având în vedere că mașina cântărea 600 de kilograme.

Michael Schumacher

Interesant este faptul că acesta este al treilea Ferrari F1 condus de legendarul pilot german de curse care este scos la licitație în mai puțin de un an. În aprilie, un Ferrari F1-2000 cu șasiu nr. 198 a fost scos la licitație de RM Sotheby’s pentru o sumă nedeclarată. Cu toate acestea, Ferrari-ul cu care Michael Schumacher a câștigat al șaselea său titlu mondial de Formula 1 a stabilit un nou record la licitație, fiind vândut anul trecut pentru 14,9 milioane de dolari.

Sotheby’s nu a dezvăluit estimarea înainte de vânzare pentru Ferrari F2001b care va fi scos la licitație la Monterey. Ar fi foarte surprinzător dacă prețul final de vânzare va fi apropiat de cel al mașinii Ferrari F1, care a doborât recordul de vânzări, scoasă la licitație anul trecut în noiembrie. Cu toate acestea, ar putea ajunge la o sumă cuprinsă între 7,5 și 10 milioane de dolari.

Au trecut mai bine de nouă ani de când Michael Schumacher a fost externat din spital după ce a suferit leziuni care i-au schimbat viața în timp ce schia în Alpii francezi. De atunci, au existat foarte puține actualizări cu privire la starea sa de sănătate, dar fostul proprietar al unei echipe de F1, Eddie Jordan, a comentat recent că marele pilot este „acolo, dar nu este acolo”.

Energy Expo 10-13 octombrie