Omega lansează două ceasuri ediție specială de 450.000 de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 01-11-2022

în: Watches

Omega

Omega a prezentat cel mai complicat mecanism pe care l-a făcut vreodată brandul. Dezvoltat în secret în parteneriat cu Blancpain, calibrul Co-Axial Master Chronometer 1932 este prezentat drept prima mișcare din lume care îmbină funcțiile de cronograf și repetarea minutelor.

Pentru dezvoltarea mecanismului extrem de complex a fost nevoie de șase ani și are 17 brevete pentru numele său. Mișcarea coaxială cu înfășurare manuală are 575 de componente individuale, oferind complicației sale cronograf capacitatea de a înregistra o rezoluție de 1/10 de secundă, similară cu cronografele cu fracțiuni de secunde folosite de Omega pentru a cronometra Jocurile Olimpice din 1932.

Omega

Calibrul 1932 este un Master Chronometer cu rezistență antimagnetică la 15.000 gauss, iar Omega a trebuit să folosească 50 de componente neferoase, înlocuind piesele metalice tipice cu siliciu și alte alternative. Piesa centrală a mișcării este complicația Chrono Chime, care poate fi activată folosind un buton de pe carcasă. Există trei secvențe de gong separate: un gong scăzut sună minutele, un gong dublu sună 1/6 de minute și un gong înalt sună secundele. Pe lângă finisajul său de neegalat, 1932 oferă 60 de ore de rezervă de putere.

Omega

Calibru de ultimă oră va alimenta două ceasuri Omega ediții speciale. Prima dintre ele este ediția numerotată Olympic 1932 Chrono Chime, care leagă primul ceas de mână cu repetiție de minute din lume produs de Omega în 1892 pentru cronografele de buzunar folosite pentru a cronometra Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1932. Are o carcasă din Aur Sedna de 18 karate și are estetica unui ceas de buzunar antic transformat pentru a lua forma unui ceas de mână.

Cel de-al doilea ceas este un clasic Speedmaster Chrono Chime de 45 mm pentru purtarea de zi cu zi. Dispune de o carcasă din aur Sedna de 18 karate de 45 mm, adaptată formei CK-2998 Speedmaster de a doua generație. Prețul celor două ceasuri ediții speciale nu a fost încă dezvăluit, dar Omega a sugerat că acestea vor fi aproape de 450.000 de dolari.