Giga-iahtul Columbus Classic, de 120 de metri, cu două piscine și o cascadă spectaculoasă la bord

Scris de Ovidiu Posirca
Publicat la data de: 31-07-2019

în: Nautic

Italienii de la Columbus Yachts au anunțat un proiect de iaht impresionant, cu o lungime de 120 de metri, de al cărui design s-a ocupat Hydro Tec, un studio de arhitectură navală din Italia.

Designerii descriu iahtul ca o combinație de „elemente contemporane cu proporții clasice”. Constructorul ambarcațiunii adaugă faptul că noul design este o „evoluție naturală” a modelului Dragon, care a fost lansat în luna martie a acestui an.

Proiectul etalează linii clasice și curate, cu geamuri generoase și platforme pentru înot, o sală de gimnastică și un Spa complet echipat. Însă ceea ce evidențiază cu adevărat iahtul este proiectarea inovatoare a celor două piscine, suprapuse în așa fel încât să creeze un efect de cascadă. Astfel, sub piscina cu fund de sticlă de pe puntea principală este prevăzută o altă piscină acoperită.

Două mici ambarcațiuni de agrement vor fi găzduite într-un garaj amplasat chiar în fața zonei de beach bar, împreună cu alte echipamente pentru distracția pe apă. Tot aici va fi depozitat și echipamentul pentru scufundări.

Ambarcațiunea de lux va deține deasupra zonei de beach club un bar, alături de piscina principală de aproape 11 metri lungime. Cele două zone vor fi conectate prin scări. La interior se află salonul punții principale și spațiul de servit masa.

Pe puntea principală vor exista zece cabine de oaspeți, dar și câteva cabine pentru echipaj. Astfel, la bordul lui Columbus Classic vor putea fi găzduiți 22 de invitați. Pe puntea superioară se află un master suite impresionant, care include o cameră de machiaj și una pentru masaj, un dressing și o baie, un birou, dar și dormitorul rezervat proprietarului, cu o priveliște unică.

Fericitul posesor al acestui iaht se va bucura, de asemenea, de un jacuzzi privat și un lounge exterior cu un spațiu exclusiv pentru luat masa. Deasupra spațiilor destinate proprietarului va fi poziționată puntea cu cabina căpitanului, biroul iahtului și o sală de ședințe pentru echipaj. La nivelul superior va exista un helipad și o zonă pentru plajă, plus un sky-lounge și un alt jacuzzi.

Puterea va fi furnizată de cinci motoare MTU 16V 4000 M33F și alte două de tip MTU 16V 2000 M41A. Împreună, acestea vor dezvolta o capacitate de peste 13.000 de cai-putere. Propulsia este asigurată de sistemele de elice/cârlig de la Rolls-Royce, care promit eficiență în operare cu emisii reduse.

Columbus Classic va atinge o viteză maximă de 20 de noduri și poate acoperi o distanță de 7.000 de mile nautice la viteza de croazieră de 16 noduri. Prin comparație, modelul Dragon poate atinge o viteză maximă de 16,5 noduri și poate parcurge peste 6.000 de mile.

Columbus Yachts se află sub umbrela Palumbo Superyachts, grup din care mai fac parte ISA Yachts, Extra, Mondomarine și Palumbo SY Refit. Grupul și-a făcut intrarea pe segmentul super-iahturilor în anul 2011, prin intermediul brandului Columbus.

Palumbo Superyachts are o reprezentanță în Monaco și o rețea logistică de cinci șantiere navale în Marea Mediterană (Ancona, Napoli, Malta, Savona și Marsilia).