Macallan și Bentley au creat un whisky în ediție limitată de 50.000 de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 15-03-2024

în: LifestyleNews

Macallan

A trecut mai bine de un an de când The Macallan a anunțat un parteneriat cu producătorul britanic de automobile de lux Bentley pentru lansarea unui whisky single malt produs în ediție limitată denumit „The Horizon”. Creat pentru a celebra cea de-a 200-a aniversare a The Macallan, acesta este prezentat într-un recipient orizontal personalizat, dotat cu un detaliu unic de răsucire la 180 de grade. Decantorul unic fost proiectat și realizat în colaborare cu Bentley Motors.

Reunind interesele comune împărtășite în materie de inovație, măiestrie și creativitate, recipientul aduce un omagiu conceptului „Six Pillars” al companiei The Macallan prin încorporarea a șase materiale, inclusiv un recipient de sticlă personalizat, înfășurat într-o panglică de aluminiu „proiectată cu precizie conform standardelor exigente ale Bentley” și îmbrăcat într-o sculptură din piele fină de culoare castanie, cu conținut redus de carbon. În plus, un cadru din cupru reciclat, incrustații din lemn de stejar și furnirul Bentley Crown Cut Walnut completează recipientul. A șasea și ultima componentă este whisky-ul scoțian single malt din interiorul vasului, care a fost creat exclusiv pentru The Macallan Horizon.

Macallan

Creat pentru a surprinde esența Bentley printr-un „gust complex și îndrăzneț”, acest whisky exclusivist a fost creat de către Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker la The Macallan. Pentru a crea acest single malt, au fost selectate șase butoaie de stejar de sherry de primă umplere din stocurile de maturare de la The Macallan Estate. Fiecare butoi își adaugă propriul caracter pentru a crea o „intensitate incomparabilă de aromă, textură și culoare naturală”.

Macallan

The Macallan Horizon este limitat la doar 700 de sticle la nivel mondial, fiecare dintre ele având un preț impresionant de 50.000 de dolari. Acest lucru îl face mai scump decât un Tesla Model 3, dar nu este deloc o surpriză. Whisky-ul single malt în ediție limitată este disponibil la vânzare acum la Macallan Estate Boutique și la anumiți distribuitori.