Un Bugatti Type 59 s-ar putea vinde cu 10 milioane de lire sterline

Scris de Luxury
Publicat la data de: 27-01-2020

în: AutoNews

bugatti

O colecție privată de 16 automobile, incluzând trei modele Aston Martin și un Bugatti Type 59 Sports din 1934, o să fie scoasă la licitație la începutul lunii aprilie la Londra.

Licitația organizată de Gooding & Company va include și modele europene de mașini de curse clasice marca Bentley, Lancia, Lamborghini, Rolls-Royce and Vauxhall.

Identitatea vânzătorului colecției nu a fost făcută publică. Piesa de rezistență este modelul Bugatti, evaluat la 10 milioane de lire sterline. Utilizată de Leopold al III-lea, regele belgienilor din 1934 și până în 1951, această mașină de curse dinainte de război a fost considerată a fi mașina cea mai bună în competiția Bugatti Grand Prix.

Bolidul a fost condus în sezonul 1934-35 de către pilotul francez René Dreyfus, care a câștigat premiul Belgian Grand Prix de la Spa și locul trei la Monaco Grand Prix.

Modelul a fost retras din circuit în 1937 și un an mai târziu a fost vândut monarhului belgian. Mașina a rămas intactă și nu are nevoie de nicio recondiționare, potrivit case de licitație.

Energy Expo 10-13 octombrie