M.Marquise – Pasiunea într-o dulceață suavă

Scris de Luxury
Publicat la data de: 13-07-2015

în: Fashion

Darul oricărei arte pare a fi cel de a capta orice realitate, indiferent de claritatea sau, din contră, enigmele sub care se dezvăluie ochiului, dar când apropie spiritul de un vis, abia atunci devine vie, atingând o sensibilitate desăvârșită. Reîntâlnirea noastră cu Andreea Mărcuță dezvăluie, prin noua colecție semnată pentru M.Marquise, scintilația unui vis, confirmând prin această sublimă reverie nobila încadrare a modei în constelația artei.

_59A4464culoare

Stilul M.Marquise încântă, ca un real spectacol al strălucirii, prin bogăția decorului, fiecare piesă distingându-se, ca o bijuterie, prin minuțiozitatea broderiilor, a aplicațiilor, a armoniilor de dantele și a mânuirii fluidității celor mai fine țesături. Care este, de fapt, cheia prin care poate fi introdus fastul ornamentației, fără ca elementele decorative să-și anuleze unul altuia strălucirea?
Ca de fiecare dată, îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Într-adevăr, iubesc să lucrez cu materiale prețioase, să realizez combinații inedite de texturi și să găsesc cel puțin un detaliu-vedetă pentru fiecare colecție în parte. Cu siguranță, o apariție într-un astfel de registru este pusă în valoare de un croi impecabil, de accesorii de calitate cât mai discrete și, nu în ultimul rând, de o atitudine și un zâmbet potrivite.

Din nefericire, popularitatea curentului normcore și ideea preconcepută că minimalismul rămâne cea mai prudentă alegere, inducând percepția eleganței contestă actualitatea și chiar rațiunea stilului glamour. Cum poate acesta să se mențină sub aceeași fascinație?
Adecvarea la situație este fundamentală! Abordarea minimalistă de zi cu zi mi se pare răspunsul stilistic firesc al vieții urbane agitate pe care o ducem, în care pe parcursul unei singure zile trebuie să fim prezentabile în situații din cele mai diverse. Eu însămi prefer o ținută cât mai simplă și versatilă pentru o zi obișnuită, dar seara este o cu totul altă poveste… Atunci este momentul în care ne place să fim admirate, seducătoare, strălucitoare, iar acest lucru nu se va schimba prea curând – nu vom înceta nicicând să fim Femei. Așa că, din fericire, curentului normcore i se alătură și o categorie extrem de apreciată de designeri care creează tocmai cu această Femeie în minte: Elie Saab, Zuhair Murad și lista continuă.

_59A4630culoare

Nucleul stilului M.Marquise este reprezentat de melanjul dintre candoarea enigmatică și senzualitatea incitantă a boudoir-ului doamnelor secolului al XVIII-lea. Ce stiluri dintr-o succesiune de imagini în retrospectiva modei v-ar plăcea să renască, dincolo de cele devenite atemporale, și cum v-ați dori să se arate eleganța în mentalitatea colectivă?
Îmi plac și mă întorc de fiecare dată, ca sursă de inspirație, la figurile feminine, aproape clasice, care au dovedit că își pot păstra eleganța și farmecul în timp, indiferent de moda vremii. Aceste trăsături au de-a face foarte mult cu atitudinea, cu charisma personală, cu un fel frumos de a te purta în lume. Asta înseamnă pentru mine eleganța adevărată. Și accesorii mereu impecabile!

Povestiți-ne despre noua colecție M.Marquise.
Trebuie să recunosc că ador să creez pentru sezonul primăvară-vară! Îl consider cel mai ofertant, atât din perspectiva siluetelor, cât și din cea a culorilor și a materialelor… Am mizat de data aceasta pe croiuri simple și rafinate cu detalii glam, precum broderii prețioase aplicate manual, pene de struţ sau perle. Liniile fluide și vaporoase cu accente romantice au fost completate de piese ready-to-wear, cu o notă cool-urbană, precum sacoul-tuxedo de inspirație masculină sau salopeta versatilă din crep italian. Paleta coloristică este și ea printre preferatele mele: ivoire sofisticat, nuanțe pastelate de roz-somon, bleu ciel sau galben și o notă de roșu curajos.

Noua colecție evidențiază eleganța și senzualitatea pantalonilor ca sugestie pentru o ținută de cocktail. Ce v-a inspirat către această abordare și cum poate fi încurajată deschiderea spre această propunere, percepută încă drept neconvențională și, astfel, privită cu reținere pentru seară?
Atât salopetele, cât și costumele tip tuxedo sunt o alternativă chic și modernă la rochia de seară, iar clientele noastre au fost extrem de receptive la această propunere stilistică. Croite sur mesure și înnobilate cu un detaliu prețios duc la o apariție spectaculoasă! Trebuie spus, însă, că o astfel de ținută cere o siluetă aproape perfectă, astfel că nici Rochia nu va fi detronată prea curând din preferințele doamnelor… Iar acesta nu este un lucru rău deloc!

Galerie Foto