Federica Borello, sufletul creator din spatele brandului Tataborello

Scris de Luxury
Publicat la data de: 27-01-2014

în: InterviuriJewels & Watches

În acest număr al revistei Luxury, am avut ocazia să iau interviu unor persoane care au avut norocul să-și afle calea încă din copilărie și să o și transforme într-un… stil de viață. Pasiune, studii de specialitate și multă muncă – acesta este, cu siguranță, secretul oricărei afaceri de succes, presărat cu ceva mai mult de un strop de ambiție și inspirație. Oameni deosebiți ale căror mâini creează obiecte ce ne înfrumusețează și luminează atât fizicul, cât și viața de zi cu zi.

_MG_8767

Spune-ne povestea din spatele brandului Tataborello, conceptul, cum a pornit totul și, cel mai important, semnificația numelui.

Numele brandului provine din perioada copilăriei mele. Încă de când eram mică, toată lumea îmi spunea Tata, iar numele de familie fiind Borello, totul s-a legat foarte ușor. M-am născut la Turin, Italia, în anul 1978 și de mic copil eram pasionată de joaca cu mărgelele. Odată cu trecerea anilor, am realizat că această pasiune are potențialul de a se transforma într-o sursă de venit și am decis să studiez în acest domeniu. Astfel, am terminat pregătirea la Institutul Polimoda din Florența și am lucrat alături de cele mai cunoscute nume din Italia în domeniul designului de bijuterii.

În anul 2001, am fondat Tataborello Bijoux, o companie care astăzi este populară și vinde în multe țări.

_MG_8824-3

Care sunt cele mai importante calități ale bijuteriilor pe care le creezi?

Selecția materialelor – încerc întotdeauna să găsesc ceva diferit față de ceilalți designeri – și, de asemenea, un anumit mix de culori: bijuteriile mele nu vin într-o singură culoare, ci într-o combinație specială de nuanțe.

Cum îți găsești inspirația pentru designuri? Urmărești trendurile anuale sau este vorba mai mult de preferințele personale?

Cu siguranță, amândouă! Ideile vin din interiorul meu, pentru ca apoi să le interpretez în funcție de stilul în vogă și de culorile ce se poartă în fiecare sezon, astfel încât bijuteriile mele să fie „fashion”.

Cui dedici colecțiile tale? Ai în minte un target anume atunci când creezi sau un anumit tip de femeie ori atitudine?

Datorită faptului că mă ocup cu crearea și vânzarea de bijuterii de peste zece ani, am ajuns să înțeleg ce-și doresc și ce apreciază anumite persoane. De exemplu, europencele preferă hainele și accesoriile clasice, în partea vestică a lumii sunt apreciate accesoriile supradimensionate și colorate, iar în est sunt căutate piesele simple, dar prețioase; așa că încerc să mulțumesc pe toată lumea ajustându-mi creațiile în consecință.

Consideri că bijuteria trebuie să-și găsească stăpânul sau viceversa?

Așa este! Bijuteria își alege stăpânul, și nu invers. Bijuteriile sunt „veșminte”… ceva ce ți se potrivește mănușă, iar rolul lor este să te facă să strălucești.

 Ce reprezintă bijuteriile pentru tine?

Sunt ceea ce te caracterizează și te „îmbracă”… Poți alege să porți o pereche de pantaloni și un tricou simplu pe care să-l accesorizezi cu un colier frumos sau o brățară „statement” oriunde te-ai duce și nu este nevoie de nimic altceva.

Spune-ne despre colaborări trecute și proiecte de viitor.

Am colaborat cu o casă de modă italienească la crearea unor bijuterii, precum și cu mulți designeri de încălțăminte și genți. Avem un parteneriat cu cei de la Swarovski Elements, care ne cer să creăm coliere speciale pentru calendarele lor ce sunt distribuite în toată lumea.

Despre viitor nu-mi este ușor să vorbesc acum, fiindcă tocmai am părăsit Italia, împreună cu fetița mea, pentru a-l urma pe soțul meu la Londra. Așa că sper să găsesc aici inspirația necesară, precum și noi contacte pentru viitoare colaborări. Vom vedea!

Bijuteriile Tataborello sunt disponibile în cadrul Madison luxury perfumery, București.

 

_MG_8491definitivowarm _MG_8523 _MG_8605