Breitling – Inovația de la formă spre fond

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-06-2017

în: InterviuriJewels & Watches

Creativitatea, ambițiile avangardei sau poate chiar vanitatea compromit parcursul firesc al unei inovații, producând o tranziție destul de anevoioasă de la piedestalul fascinației spre revoluția în numele căreia aceasta a fost creată. O conversație cu Ava și Thomas ne arată cum accentul pe accesibilitate și flexibilitate evidențiază pentru Breitling intuiția spre inovații prietenoase, cu adevărat în serviciul confortului. 

 

Cum influențează excelența anterior confirmată prin inovații constante în tehnologii din toate domeniile față de care Breitling se află în serviciu (aviație, instrumente de uz militar, scufundări etc.) noi ambiții pentru o evoluție ulterioară a succeselor care deja se bucură de recunoaștere critică și comercială pentru precizie, performanță și anduranță? 
Cel mai bun răspuns pentru această întrebare vine direct din împletirea inovației cu emoția. Recent, ne-am bucurat să-l întâmpinăm în cadrul echipei noastre pe Mika Brageot, cel mai tânăr pilot sub egida Red Bull Air Race, și al său avion Skyracer, un instrument de zbor extrem de ușor, adaptat acrobațiilor aeriene. Această personalitate a avionului a inspirat pentru carcasa de 45 milimetri a modelului Skyracer o nouă formulă de aliaj, deosebit de ușoară, Breitlight, continua explorare a inovațiilor angajând căutarea inspirației înspre totalitatea elementelor ce înconjoară sau susțin un mecanism orologer. Cureaua prezintă gradația unui centimetru, servind astfel tuturor situațiilor care impun măsurători. 

Un instrument atractiv pentru un nou grup de consumatori, o clientelă tânără, inovativă, cool, căreia îi dedicăm un preț de 1.990 euro. 

 

Dedicațiile Breitling pentru ediția de anul acesta a târgului Baselworld sunt Navitimer Rattrapante și Avenger Hurricane Military. Ce motivează accentul Breitling asupra colecțiilor Avenger și Navitimer pentru noi ediții? 
Formula Breitlight se distinge inclusiv în noul model Avenger ce preia atitudinea Breitling, invitând la aventură prin flexibilitatea compoziției de 3,3 ori mai ușoară decât titanul și de 5,8 ori mai ușoară decât oțelul.

Reprodusă doar în cele mai exclusiviste game în haute horlogerie, apreciată de cunoscători atât pentru aplicativitate, cât și pentru arhitectură, Rattrapante, o funcție de înaltă complexitate și de o utilitate deosebită, va fi noua creație ce complimentează colecția Navitimer. Mai mult decât atât, Navitimer Rattrapante va fi propusă și în modelul din aur, într-o ediție de 250 de exemplare. 

Ce se regăsește în spatele angajamentului detaliat al Breitling pentru cercetare și dezvoltare și cum antrenează traducerea în uzul cotidian a unei identități construite în jurul instrumentelor profesionale inspirația inginerilor dumneavoastră?  
Aș dori să vorbesc despre o colaborare între trei case independente, mai precis Rolex, Breitling și Tudor, alianță în care aportul nostru se evidențiază prin mecanisme cronograf dezvoltate in-house. De asemenea, mecanismul cu acționare mecanică va fi oferit de Tudor. Implementăm această cooperare pentru modelul nostru vintage, Superocean Héritage, ce se distinge prin eleganța unui bezel ceramic și o rezervă de putere de 70 ore.

Care ar fi planurile Breitling în ceea ce privește colecția pentru Bentley?
Toate funcțiile și atributele automobilelor Bentley sunt traduse în modelele dedicate acestei superbe colaborări, începută în 2003. Mai mult decât atât, fiecare automobil Bentley are un ceas Breitling pe tabloul de bord. Noutatea acestui an este Breitling Supersports, un model ce se poate conecta cu smartphone-ul și care, dincolo de a prezenta funcții adaptate condusului, poate recepționa apeluri telefonice, mesaje, inclusiv corespondența WhatsApp. Susținut 100% de un mecanism elvețian, care încorporează inclusiv funcțiile cronograf, Breitling Supersports este dedicat dinamismului atât prin rezistența până la o adâncime de 100 metri, cât și prin flexibilitatea bateriei ce va fi încărcată la fiecare două luni.