The Constellation, cel mai scump diamant brut

Scris de Luxury
Publicat la data de: 18-01-2017

în: Vip

De Grisogono, casa elvețiană de bijuterii fine și ceasuri de lux a achiziționat cel mai scump diamant brut din lume. Anunțul a fost făcut printr-o conferință de presă organizată la Grand Palais în Paris, pentru a marca deschiderea celei de-a 28-a ediție a expoziției de antichități Biennale des Antiquaires, găzduită de același edificu impozant.

Achiziția, făcută în cadrul licitației Sotheby’s, reprezintă un moment istoric remarcant pentru compania De Grisogono, ce depune eforturi consistente pentru a deveni una dintre cele mai de seamă case de bijuterii și de piese orologere din lume. Diamantul brut denumit “The Constellation” a fost cumpărat în prealabil de o companie din Dubai, Nemesis International, pentru suma de 63 de milioane de dolari. Extras din Mina Karowe din Botswana de către compania minieră canadiană, Lucara Diamond, diamantul cântărește 813 carate și are lungimea de 6 cm.

de-grisogono-constellation-813-cts-ambiance-1

Pentru Fawaz Grousi, fondatorul De Grisogono, The Constellation este regina diamantelor, datorită frumuseții sale epatante și a extravaganței conferite de valoarea sa. “Sunt încântat să am ocazia de a lucra cu un așa diamant incredibil și important cum este The Constellation. În calitate de bijutier, sunt conștient de responsabilitatea extraordinară pe care o am față de piatră și față de echipa care a lucrat din greu pentru a-l obține. Posibilitatea de a-mi folosi abilitățile creative în procesul de tăiere și montare a unei astfel de pietre este atât o onoare cât și un privilegiu.” – Fawaz Grousi.

Această piatră ce a captat atenția întregii lumi, dombândind o semnificație internațională dar și istorică, impresionează prin culoare, claritate și greutate. Procesul de tăiere, preconizat a fi finalizat la jumătatea anului 2017, poate reprezenta dezvăluirea unuia dintre cele mai mari diamante rafinate certificate ale lumii.