Cea mai recentă atracție din Dubai este Muzeul Viitorului

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 23-02-2022

în: Art & Design

Muzeul Viitorului

Arhitectul Shaun Killa a schimbat pentru totdeauna felul în care privim și descriem Dubaiul. Pe lângă opulența emanată și spectacolele pline de strălucire, acum va fi cunoscut și ca un oraș emblematic din punct de vedere arhitectural și cultural. Acest centru de creativitate și inovație numit Muzeul Viitorului este construit în formă de ou uriaș argintiu, cu un gol în centru.

Muzeul viitorului

Dintre cele cinci niveluri ale muzeului, fiecare oferă o experiență diferită. Nivelul superior este ocupat de OSS Hope, un etaj cu tematică a cosmosului, unde vizitatorii locuiesc temporar în spațiu. Urmează „Vault of Life”, o reinventare aproape perfectă a unei părți naturale a pădurii tropicale amazoniene din Leticia, Columbia.

Muzeul viitorului

Nivelul mediu este dedicat sănătății și bunăstării. Se numește „Al Waha”, iar spațiul liniștit este ideal pentru a-ți stimula simțurile, pentru a te elibera de distragerile perpetue ale tehnologiei, pentru a te scufunda într-o experiență meditativă și multe altele. Un etaj de mai jos este o zonă unică numită „Tomorrow Today”. Zona explorează potențialul tehnologiei de a modela viitorul și de a aborda provocările. Nivelul cel mai de jos cuprinde o zonă de joacă pentru copiii sub 10 ani.Numit Future Heroes, spațiul încurajează mințile tinere să facă noi descoperiri despre ei înșiși și despre lumea lor.

Muzeul viitorului

Alteța Sa șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Dubaiului, a inaugurat Muzeul Viitorului, numind-o cea mai frumoasă clădire din lume. Pe lângă expozițiile senzoriale, muzeul conține o sală multifuncțională cu o capacitate de 1.000 de persoane, o sală de prelegeri cu 345 de locuri și numeroase spații de laborator. Structura din oțel inoxidabil pare fără ferestre, dar acestea sunt încorporate în citatele arabe inscripționate pe clădire.

Muzeul Viitorului

 

Potrivit lui Dezeen, cele trei propoziții scrise pe clădire sunt: „Poate că nu trăim sute de ani, dar produsele creativității noastre pot lăsa o moștenire mult după ce am plecat”; „Viitorul aparține celor care îl pot imagina, îl pot proiecta și îl pot executa. Nu este ceva ce așteptați, ci mai degrabă creați”; și „Inovația nu este un lux intelectual. Este secretul din spatele evoluției și întineririi națiunilor și popoarelor”.

Galerie Foto