Primul model din noua Toyota Supra s-a vândut la licitație cu 2,1 milioane de dolari

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-03-2019

în: Vip

Interesul pentru acest automobil a fost dintotdeauna ridicat, fanii mărcii și, implicit, ai modelului dezvoltând un adevărat cult pentru Toyota Supra. Ei bine, după o pauză de mai mult de două decenii, iată că o nouă Toyota Supra a fost lansată la finalul lunii ianuarie, pretext numai bun pentru o licitație a primei mașini care a ieșit de pe linia de producție. Casa americană de licitații Barrett-Jackson a fost cea care a propus acest obiect, iar succesul a fost instant: 2,1 milioane de dolari!

Pe lângă faptul că e vorba despre prima mașină din noua generație, care să fie însă factorii care au generat acest preț de achiziție la licitație, având în vedere că acest model are un preț mediu de nu mai mult de 55.000 de dolari? Înainte de toate, vorbim de scopuri caritabile, așa că acest rezultat, de ordinul milioanelor, este cu atât mai lăudabil. În plus, cu adevărat impresionant este faptul că întreaga sumă va fi donată. Cele două asociații care vor beneficia în mod egal de banii strânși sunt American Heart Association și Bob Woodruff Foundation, scopul celei din urmă fiind de a susține și ajuta veteranii și cadrele militare.

Totuși, pentru această sumă, nici cumpărătorul nu iese în pierdere, mașina fiind una cu adevărat specială, un exemplar rar, de colecție, ba chiar unic după spusele producătorului. Culoarea gri mată este asortată cu două oglinzi, calote de frână și un interior în nuanțe de roșu, în timp ce jantele sunt negru mat. Modelul are chiar și compartimentul motor semnat, de nimeni altul decât CEO-ul Toyota, Akio Toyoda. Pe lângă toate aceste atribute excepționale ale mașinii, fericitul cumpărător a primit și două bilete VIP la evenimentul automobilistic de viteză pe circuit, TOYOTA OWNERS 400 – Richmond Raceway, având șansa să conducă pe circuit mașina de intervenție alături de campionul Michael Waltrip. Astfel, această Toyota Supra devine cea mai scumpă din istorie și se înscrie în cercul select al mașinilor sportive scoase la licitație în scopuri caritabile, club din care până acum făceau parte doar Corvette, Shelby Mustang sau Porsche. Gândiți-vă cine ar fi dat acești bani pentru prima mașină de pe linia de fabricație a unui producător precum… (și aici puneți marca dumneavoastră preferată de mașină).