Muzeul își propune să răspundă la întrebarea “Ce înseamnă luxul?” pentru a ne schimba percepția asupra acestei industrii de miliarde de dolari, ce este în momentul de față, în plină expansiune.

George Daniels Space Travellers Watch circa 1982 annotated 620x493 - Expoziție dedicată luxului la Victoria and Albert Museum

Printre piesele cheie ale expoziției se numără un ceas mecanic lucrat manual de cunoscutul ceasornicar britanic George Daniels, denumit Space Travellers’ Watch, precum și o rochie haute couture Iris van Herpen, sau colierul Bubble Bath al Norei Fok. De asemenea, o altă piesă interesantă, realizată din punct de vedere conceptual, este un sistem ce poate păstra ADN-ul uman și aduce în discuție o problemă foarte interesantă.

Curatorul expoziței Jana Scholze afirmă “Așa cum titlu sugerează, expoziția vrea să definească ideea de lux, așa cum este el perceput astăzi. Va provoca la diverse interpetări ale luxului, va aduce mai aproape de public modul de fabricare al obiectelor și diversitatea ideii de lux. În esență, luxul este unul personal.”

iris van herpen 002 - Expoziție dedicată luxului la Victoria and Albert Museum