Ștefania: „Prin muzica mea îmi doresc să ofer oamenilor o stare de bine, o emoție”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 26-04-2024

în: The Famous

Ștefania

Ștefania este o artistă polivalentă, dar și o antreprenoare pasionată. Cu un echilibru remarcabil între pasiunile sale, ghidată de autenticitate, ambiție și de dorința profundă de a aduce bucurie oamenilor prin muzica sa, artista destăinuie momente memorabile și oferă o perspectivă sinceră asupra vieții dincolo de lumina reflectoarelor, dezvăluind, totodată, care sunt provocările profesionale și cât de dificil este să jonglezi între muzică, afaceri și viața de influencer.

Cum este Ștefania dincolo de luminile reflectoarelor și de paginile de social media?
Vreau să cred că nu este o diferență între Ștefania din lumina reflectoarelor și Ștefania din viața de zi cu zi. Consider că oamenii mă urmăresc pentru că am fost autentică și le-am prezentat viața mea mereu așa cum a fost ea, cu zile bune sau cu probleme.

Aș putea spune că sunt mai sociabilă în spatele paginilor de social media; cel puțin, ăsta e primul lucru pe care mi-l spun oamenii care mă întâlnesc în realitate, că nu se așteptau să fiu atât de energică și vorbăreață tot timpul.

Ai devenit cunoscută la o vârstă fragedă. În ce mod te-a influențat acest lucru? Ți-a fost greu să te obișnuiești cu statutul de vedetă?
Mi-am dorit mereu să îmi depășesc condiția și să îmi dezvolt latura artistică, de la desen, la dans și până la muzică. Am luat-o pas cu pas și am trecut prin toate etapele până acum, însă mai am de muncă până să pot să mă identific 100% cu statutul de vedetă.

Faptul că am fost de mică pe scenă sau în atenția publicului m-a influențat pozitiv, mi-a impus o disciplină aparte și o atenție la detalii sporită.

De-a lungul timpului ai construit o comunitate numeroasă pe rețelele de socializare. Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ai întâlnit în calitate de influencer?
Cele mai mari provocări pe care le-am întâlnit au fost legate de răbdare. Eu sunt destul de entuziasmată în legătură cu tot ce fac și îmi doresc să văd în forma finală foarte multe lucruri în cel mai scurt timp posibil. De exemplu, tocmai am terminat o piesă în studio, iar eu deja dau telefoane să văd când o putem lansa mai repede. Lipsa răbdării e o adevărată provocare atât pentru mine, cât și pentru oamenii din jur.

Poți să ne împărtășești câteva momente sau experiențe memorabile din parcursul tău ca influencer?
Primele momente memorabile care îmi vin în minte sunt și cele care mi-au influențat parcursul profesional, iar aici mă refer la primele vloguri pe care le-am filmat, primul reality-show la care am participat cu Ștefan, primul meu concert. Toate experiențele astea au venit, pentru mine, cu o încărcătură emoțională fantastică; sunt experiențe la care mă gândesc acum cu drag și cu mândrie, însă atunci când le-am trăit, au fost cu adevărat înfricoșătoare, căci erau ceva nou pentru mine.

Ești o artistă foarte apreciată. Poți să ne povestești despre parcursul carierei tale muzicale, de la începuturi și până în prezent?
Muzica a fost întotdeauna o pasiune pentru mine și îmi doream să fac asta la un moment dat, însă cred că s-a întâmplat exact când am fost pregătită. Am avut noroc cu Ștefan, care nu m-a lăsat să mă dau bătută și m-a convins să îmi urmez visul, să nu mă mai sperie ideea de a urca pe o scenă și să cânt. Am avut emoții enorme când am urcat prima oară pe scenă alături de Ștefan și, deși mă obișnuisem cu atmosfera pe parcurs, emoțiile nu au dispărut niciodată.

Ștefania

Ce te-a inspirat să urmezi o carieră în muzică și care sunt influențele tale muzicale?
Mi-am dorit mereu să am o carieră muzicală, așa cum am mai spus, am fost înclinată spre latura mea artistică întotdeauna.

Am fost influențată de muzica latino – e genul muzical pe care îl ascult când îmi doresc un boost al stării mele și asta îmi doresc să fac și eu cu muzica mea, să creez oamenilor o stare bună când o ascultă, să le ofere o emoție. De asemenea, ador melodiile cu mesaj pentru femei, care le ajută să se simtă bine în pielea lor, să fie puternice și să se bucure de viață la maxim.

Poți să ne vorbești despre ultimele tale proiecte sau despre viitoarele lansări muzicale?
Ultimele mele proiecte mi-au ocupat majoritatea timpului. De curând am lansat piesa „Te sun eu”, o piesă de despărțire, dar care nu portretizează suferința, ci eliberare, o înflorire după o relație care te sufocă. Am fost tare fericită să văd că mulți oameni s-au regăsit în mesajul piesei și mi-au trimis mesaje povestindu-mi ce au trăit și cum i-a ajutat cântecul.

Despre viitoarele lansări nu pot spune foarte multe acum, doar că eu sper să se întâmple cât mai repede. Pe lângă muzică, lucrăm intens la noile colecții Stefas; în curând vin noi costume de baie și noi echipamente sportive.

Pe lângă cariera muzicală, te-ai aventurat și în afaceri. Ce ne poți spune despre afacerea pe care ai dezvoltat-o?
Stefas este prima mea afacere în care mi-am pus amprenta în totalitate și care m-a învățat foarte multe lucruri. În urmă cu aproape patru ani desenam primele modele de costume de baie; nu știu dacă oamenii știu asta, dar eu am desenat schițele costumelor, așa cum mi-am dorit să arate pe corp. Acum avem o mulțime de produse la care lucrăm cu atenție, de la produse de skincare, la echipamente de sală.

Practic, am adunat sub aceeași umbrelă lucruri pe care eu le folosesc în viața de zi cu zi. Oamenii știu că merg zilnic la sală și caut cele mai bune echipamente, că iubesc să merg la plajă și vreau cele mai bune produse pentru pielea mea. Am luat parte la tot procesul de realizare a produselor; am avut o perioadă în care alergam între laboratoare ca să încerc diverse variante de uleiuri de corp, să stabilim ingredientele. Era ceva nou pentru mine, dar a fost o perioadă incredibil de intensă și frumoasă.

Cum îți echilibrezi timpul între eforturile tale antreprenoriale și cariera muzicală?
Am mai spus că sunt o persoană care nu poate deloc să stea degeaba – pentru mine, zilele de duminică sunt cele mai grele. Deci să echilibrez munca este destul de ușor. Îmi notez totul în calendar, astfel încât să mă asigur că nu este nimic neglijat. De obicei, după prânz sunt în studio la sesiuni, după aceea merg să verific producțiile pentru Stefas, iar când ajung acasă îmi termin filmările pentru diversele proiecte în care sunt implicată.

Ador să am zilele pline! Nu am cum să mă plâng, pentru că fac cu adevărat tot ceea ce iubesc.

Ștefan este o parte importantă din viața ta. Cum ți-a influențat această relație alegerile muzicale și profesionale?
El m-a ancorat în realitatea vieții de artist și de antreprenor, arătându-mi că e mai mult în spatele strălucirii. M-a ajutat faptul că a fost mereu sincer cu mine și știam că mereu pot apela la el pentru un sfat obiectiv, atât în ceea ce privește proiectele muzicale, cât și în ceea ce privește produsele Stefas. Ștefan m-a influențat pozitiv, să am mai multă încredere în mine, și m-a împins să îmi depășesc condiția mereu.

Ștefania

Să jonglezi cu cariera de artist, cu afacerile și viața de influencer poate fi o provocare. Cum reușești să găsești un echilibru în viața ta?
Am totul foarte bine organizat, fie că e vorba de filmat un videoclip, verificări ale producției Stefas sau proiectele de influencer. Iubesc să am multe lucruri de făcut și nu consider că mă chinui să găsesc un echilibru între ele.

Un alt lucru care mă ajută foarte mult este echipa mea. Comunicarea este cheia la noi și, dacă la un moment dat nu mă încadrez să filmez ceva sau am de făcut ceva mai repede, ne organizăm împreună să ieșim din orice situație.

Ce sfat ai pentru persoanele care încearcă să echilibreze mai multe aspecte ale vieții lor, mai ales cele aflate în atenția publicului?
Să își noteze fiecare lucru pe care își doresc să îl facă, să aibă un calendar organizat. Eu în fiecare seară verific ce am de făcut a doua zi, să mă asigur că nu îmi scapă ceva și că sunt pregătită pentru toate aspectele. Organizarea e soluția.

Cum arată o zi din viața ta?
Fiecare zi din viața mea este plină și destul de diferită. Încep ziua dimineața la 7:00 și, după ce mă pregătesc, merg la un antrenament de box sau la un antrenament intens la sală. În anumite zile am ambele antrenamente consecutiv. După, fug la programările mele personale (dacă am în respectiva zi), fie manichiură, fie tratamente corporale. Urmează mersul la studio pentru sesiuni, unde petrec cea mai mare parte a zilei. Pe seară merg acasă sau la studio la Ștefan să filmez pentru proiectele pe care le mai am, iar dacă nu am de filmat, mă duc la fabrica Stefas să văd dacă e totul în regulă. Închei ziua cu o oră pe bandă în timp ce mă uit la un serial și cel mai des mă pun în pat în jur de 23:00.

Ce reprezintă luxul pentru tine?
Luxul, pentru mine, reprezintă să fac tot ceea ce îmi place. Chiar cred că e un lux că mă trezesc dimineața și nu mă plâng că trebuie să mă ridic din pat și să încep munca.

La ce se pot aștepta fanii și urmăritorii tăi în viitorul apropiat, atât în ceea ce privește muzica, cât și alte proiecte?
Se pot aștepta la din ce în ce mai multă muzică, piese faine la care am lucrat cu mare drag și de-abia aștept să ajungă și la ei. M-am concentrat mai mult pe proiectul meu muzical și sper să ajungă și la ei toată emoția pe care am pus-o în acest proiect.