Un bilet de la meciul de debut al lui Michael Jordan în NBA a fost vândut cu 264.000 de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 20-12-2021

în: NewsThe Famous

Michael Jordan

Nu doar adidașii și tricourile lui Michael Jordan se vând la prețuri uluitoare. Acum puteți spune același lucru și pentru biletele de intrare la meciurile sale. Un bilet de la meciul de debut în NBA al celebrului baschetbalist s-a vândut cu 264.000 de dolari la o licitație organizată de Huggins & Scott Auctions, relatează ESPN. Biletul este pentru meciul din 26 octombrie 1984 dintre Chicago Bulls și Washington Bullets (acum Wizards) de la Chicago Stadium, pe care echipa gazdă l-a câștigat cu 109 la 93.

În ciuda hype-ului din jurul lui Jordan, este puțin probabil ca fanii să considere acel meci începutul a ceea ce este considerată cea mai mare carieră din istoria NBA. Acest bilet vine cu un rating „EX-MT 6” de la Professional Sports Authenticator, ceea ce înseamnă că este cel mai bine păstrat bilet al meciului. Vânzarea record anterioară pentru un bilet de la debutul lui Jordan a fost de 56.000 de dolari pentru un exemplar „EX 5”.

Michael Jordan

Prețul record include o primă de cumpărător de 20%. Dar chiar și fără taxele sale, oferta câștigătoare de 220.000 de dolari a depășit cu ușurință recordul anterior, care aparținea unui bilet la cel de-al treilea meci din Seria Mondială din 1903 dintre americanii din Boston și pirații din Pittsburgh, care s-a vândut cu 175.000 de dolari la o licitație Christie’s din octombrie trecut.

Al treilea cel mai valoros bilet este cel de la debutul lui Micky Mantle, din 1951, pentru New York Yankees, care s-a vândut cu 141.395 de dolari la doar câteva zile după licitația Christie’s. (Cartul de începător al lui Mantle din 1952 este al doilea cel mai scump card de sport din toate timpurile).

Acesta este departe de a fi singurul record stabilit de un suvenir de-al lui Michael Jordan. În octombrie, o pereche de adidași Nike Air Ships din 1984, purtată în sezonul de debut al marelui baschetbalist NBA s-a vândut cu 1,472 milioane de dolari la Sotheby’s. Aceasta a doborât cu ușurință recordul anterior, care aparținea unei perechi de pantofi în valoare de 615.000 de dolari, care fusese purtată de Jordan în timpul unui meci din pre-sezonul anului 1985, disputat în Italia.

Energy Expo 10-13 octombrie