Cea mai înaltă piscină exterioară din lume se află la 323 de metri deasupra solului

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 24-02-2023

în: News

piscina exterioara

Chinezii sunt obișnuiți să inventeze recorduri și apoi să le și doboare. Cea mai impresionantă inovație vine acum sub forma unei piscine exterioare aflate la 323 de metri deasupra solului și situată în Nanning, China.

Piscina de la etajul 71 al turnului cu destinație mixtă Guangxi China Resources spulberă recordul deținut de piscina infinity de la etajul 57 al resortului Marina Bay Sands din Singapore. Vizitatorii se vor putea bucura de o seară de neuitat în această locație unică și de o panoramă splendidă de 180 de grade a lacurilor, parcurilor și munților din jur.

„Clădirea este un simbol al prosperității crescânde a orașului. În plus, stabilește un standard de calitate de clasă mondială care este menit să reziste”, a declarat James Zheng, AIA, LEED AP, CEO și președinte al GP.

Guangxi China Resources Tower are 86 de etaje și o suprafață multifuncțională de 900.000 de metri pătrați, cu spații de retail, birouri comerciale, unități rezidențiale și hoteliere de lux. Spațiul va include luxosul hotel Shangri-La Nanning, pe lângă 172.740 de metri pătrați de spații office și 5.930 de metri pătrați de spații comerciale.

Pe lângă această construcție demnă de Cartea Recordurilor, China și-a dezvăluit recent planurile de a ridica cel mai întortocheat zgârie-nori din lume, Xingfu Plaza, în districtul Jiangbei din Chongqing. De asemenea, construiește cel mai mare stadion semi-subteran din lume, capabil să găzduiască 30.000 de persoane.

piscina exterioara

Energy Expo 10-13 octombrie